Kako bo izgledala prihodnost? – 2. del

V prejšnjem članku smo predstavili prvih sedem vizij prihodnosti, ki jih je zbral NBC-jev Mach. Poglej še drugih sedem idej za našo prihodnost.

1. Suhi pod dežjem

Sidewalk Labs, organizacija ameriškega konglomerata Alphabet Inc., združuje urbano oblikovanje in najsodobnejšo tehnologijo, da bi doseglo nove standarde trajnosti, cenovne dostopnosti, mobilnosti in gospodarskih priložnosti. V Torontu načrtujejo zaščitne elemente pred vetrom in dežjem v zunanjosti.

2. Pristanišče za taksije

Podjetje Lilium GmbH je ustvarilo Lilium Jet, majhen, električni reaktivec za hitrejši prevoz v gosto poseljenih krajih. Zaradi vertikalnega pristajanja lahko njegovo »pristanišče« najde svoj prostor tudi sredi mesta.

3. Vertikalni tematski park

Podjetje Lionsgate na Kitajskem odpira tematski park The Lionsgate Entertainment World, ki vključuje vlakce, trgovine in razne atrakcije Lionsgatovih filmov, kot sta Igre lakote in Somrak.

4. Leteče krilo

HAPSMobile razvija 78 metrov dolgo letalo “HAWK30” kot telekomunikacijsko platformo. Vozil naj bi približno 110 km/h, in sicer visoko nad oblaki, kjer bi se z lahkoto poganjal na vgrajene sončne celice.

5. Kolo na veter

V Rotterdamu na Nizozemskem želijo zgraditi “Dutch Windwheel“. Stavba bi vsebovala apartmaje in hotelske sobe, zunanji del kolesa pa atrakcijo 40 kabin, ki bi se vrtele v krogu.

6. Vesoljska kolonija

Generalni direktor Amazona Jeff Bezos je predstavil vizijo življenja izven Zemlje. Po fiziku Gerardu K. O’Neillu poimenovane več kilometrov dolge »O’Neillove kolonije« bi plavale nad Zmeljo in z rotiranjem ustvarjale umetno gravitacijo. V take izdelane svetove bi se lahko vselilo do tri bilijone ljudi.

7. Svet v valju

Tako bi izgledala vesoljska kolonija iz prejšnje točke. Notranjost bi bila ves čas sončno osvetljena, naravni viri pa ji bi bili dostopni na Luni, asteroidih in ostalih delih sončnega sistema.

Prejšnji članekRazkrito: Huawei P30 uporablja grafit za hitrejše igre
Naslednji članekNova železniška postaja

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.