Mnogo več od koncerta: Ed Sheeran Divide World Tour v Celovcu

En stadion. 30.000 ljudi. Prišli smo iz vseh koncev in vroče nam je za znoret. Ko sonce zaide, luči na odru, kamor so uprti vsi pogledi, zasvetijo še močneje. V daljavi končno zagledamo postavo z oranžnimi lasmi, ki se v spremstvu varnostnikov približuje odru. Glasnost občinstva v trenutku naraste do maksimuma. Na oder prihaja … Ed Sheeran.

Dekle pred začetkom koncerta v areni v Celovcu.

Kart je zmanjkalo takoj

V petek, 28. 6. 2019, je Worthersee Stadion v bližnjem avstrijskem Celovcu gostil prvi celovški koncert v okviru svetovne turneje Divide britanskega glasbenika, pevca in kantavtorja, Eda Sheerana. Ker so karte (ki so sicer stale v povprečju 100 €!) za ta koncert pošle v izjemno kratkem času že lani avgusta, so napovedali še en koncert za naslednji dan, 29. 6.

Kralj radijskih lestvic

28-letni pevec, ki je glasbeno kariero začel že leta 2004, je v zadnjem času svetovno zaslovel z uspešnicami Shape of You, Thinking Out Loud, Perfect, Give Me Love, Sing, Galway Girl in mnogimi drugimi. Veliko hitov nam je z nenehnimi predvajanji na radijskih postajah prišlo v uho in se nam mnogim tudi usidrali v srce. Vse to je gotovo pripomoglo k temu, da je celovški stadion celo v neznosni poletni vročini pokal po šivih.

Celovška glasbena ekstaza

Čeprav je bil začetek programa s predskupinama predviden ob 18.00, je prva nastopajoča, Zara Larsson, začela ogrevati publiko šele ob 19.00. Če kdo, si gotovo velike zvezde lahko privoščijo takšno zamujanje. ? A ne vročina ne zamude niso pokvarile atmosfere, ki je vladala na stadionu vse do konca nastopa drugega nastopajočega, Jamesa Baya. Ta je naredil odlično uverturo v vrhunec večera, saj se je ob 21.00 se začela Edova 2-urna glasbena čarovnija.

Dekle na koncertu.

Publika, ki je bila lačna Edovih unikatnih, s čustvi napolnjenih skladb ob značilni spremljavi njegove kitare, je prišla na svoj račun. »Pocrkljal« nas je z vsemi zgoraj naštetimi hiti, slišali pa smo tudi mnoge druge pesmi, kar 2 iz najnovejšega albuma No. 6 Collaborations Project I Don’t Care in Beautiful People. Ta je ravno na tem koncertu doživela svojo krstno izvedbo v živo.

Ed je vse skladbe izvajal v živo. Kot vedno osupnil s svojim minimalizmom, saj je nastopal brez kakršnihkoli backvokalistov ali plesalcev. Njegov glas in kitara sta bila več kot dovolj, da sta spravila na noge in v jok celotno 30.000-glavo množico.

Z gotovostjo lahko trdimo, da je bil ta koncert eden izmed večjih in pomembnejših glasbenih dogodkov v tem delu Evrope. Udeležilo se ga je tudi zelo veliko število slovenskih in drugih neavstrijskih oboževalcev. Pred Edom sta po celovškem koncertu še zadnja 2 meseca turneje Divide, ki traja že več kot 2 leti. Zaključila 29. avgusta v Ipswichu v Angliji.

 

 

Prejšnji članekŠtudentke Univerze na Primorskem pripravile načrt za etično ravnanje vseh univerz
Naslednji članekRazkrito: Huawei P30 uporablja grafit za hitrejše igre

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.