Razmišljaš o novem pametnem telefonu? 2019 je leto Huawei P30 Pro!

Štirje objektivi, briljantne fotografije v nočnem načinu, 5-kratna optična povečava in odlična stabilizacija slike so začrtale novo obdobje mobilne fotografije. Se odločaš za nakup novega telefona? Najnovejša serija P30 prinaša revolucionarne novosti. In če se odločiš za nakup katerega iz omenjene serije do sredine avgusta, potem ti Huawei jamči enkratno garancijsko menjavo razbitega ali poškodovanega zaslona in/ali zadnje strani. Jamstvo velja le v omejenem času in v primeru registracije v aplikacijo HiCare. Pohiti z nakupom in preverite podrobnosti na spletni strani huawei.com.

Brez dvoma je Huawei ustvaril ta trenutek najboljša foto-mobilnika P30 in P30 Pro. Pa ne le zaradi kakovostne optike, narejene v sodelovanju z nemškim podjetjem Leica, ali revolucionarnih tehničnih rešitev, kot so na svetlobo bolj občutljivo fotografsko tipalo, popolnoma novega barvnega filtra ali rekordne zaslonke. Oba, še posebej pa P30 Pro, ponujata nov način razmišljanja o fotografiranju s pametnimi telefoni in fotografiji na splošno.

Teleobjektiv v tankem ohišju

Huawei P30 ProVelik uspeh je vgradnja teleobjektiva s 5-kratno optično povečavo v sodobno tanek pametni telefon, ne da bi se to poznalo na kakovosti fotografije. Zdelo se je tudi, da bo 10-kratna hibridna povečava na voljo šele čez čas, pa je Huawei prehitel napovedi. Pri tako velikem približevanju motiva je bila vedno težava s kontrastom. A ne pri P30 Pro, kajti sposoben je posneti fotografije odlične jasnosti, ostrine in barvne nasičenosti ne glede na to, koliko približamo motiv. Poleg tega pa je na voljo tudi 50-kratna digitalna povečava, ki je nima noben tekmec, pa tudi solidni kompaktni fotoaparati ne. Zaradi tega jih P30 ali P30 Pro lahko zamenjata, obenem pa sta elegantna, lepa in sodobno oblikovana pametna telefona.

Svetla prihodnost

Sodobna oblika marsikoga pritegne, vendar se resnična moč skriva v telefonu. P30 in P30 Pro imata fotografsko tipalo SuperSpectrum, dvojno (optično in s pomočjo umetne inteligence) stabilizacijo slike in svetlobno močni zaslonki (f/1,8 in f/1,6). Huawei je štirideset let star Bayerjev RGB filter zamenjal s filtrom, ki ima namesto zelenih rumene pike (RYB), zato je tipalo sposobno zajeti 40 odstotkov več svetlobe. Našteto telefonoma daje sposobnost posneti kakovostne fotografije tudi v slabih svetlobnih razmerah, saj je njuna občutljivost ISO narasla na 204800 oziroma 409600. V temi vidita tudi tisto, česar človeško oko ne vidi.

Štiri kamere niso dovolj

S pritiskom na sprožilec tudi v samodejnem načinu nastane kakovostna fotografija ali video posnetek v vseh svetlobnih pogojih. Zato je zaslužna tudi zaslonka f/1.6, ki pri telefonu P30 Pro premika meja mobilne fotografije, saj je že zaslonka f/2.0 dovolj svetla. Kakovostna optika poskrbi, da tipalo sprejme optimalno količino svetlobe, rezultat pa so spektakularne nočne fotografije, polne barv in podrobnosti. Tako namreč deluje sistem štirih kamer Leica. Glavno kamero s tipalom ločljivosti 40 milijonov slikovnih pik telefona P30 Pro podpira 20 milijonska širokokotna, osem milijonska kamera s teleobjektivom in tipalo TOF za merjenje globine prizora. Pri ustvarjanju fotografije pa sodeluje tudi zmogljiv procesor Kirin 980 z dvojno enoto NPU za podporo delovanja algoritmov umetne inteligence.

Podajmo se v temo

Huawei P30 LiteNačin »Noč« zaradi opisanih inovacij omogoča skoraj neomejene možnosti snemanja v najtežjih svetlobnih pogojih. Z dolgimi časi osvetlitve prizora ustvarja jasne in čiste slike in video posnetke, na katerih so vidne številne podrobnosti. Dolg čas osvetlitve ali zelo visoka povečava pa ne bosta dosegli pričakovane kakovosti, če ni učinkovite optične stabilizacije. V telefonu P30 je optično stabilizirana kamera s teleobjektivom, v modelu P30 Pro pa tudi objektiv glavne kamere. Njeno delo nadgrajujejo še stabilizacija, podprta z umetno inteligenco, ki med drugim poskrbi tudi za stabilizacijo videa. Sicer pa oba telefona prinašata raznovrstne video možnosti, med drugim tudi način dveh kamer, ki posname video v dveh perspektivah.

Fotografski telefon, ki piše zgodovino

Se spomniš kakovosti fotografij, posnetih s pametnimi telefoni pred 5 ali 10 leti? Si tedaj fotografiral zvezdno nebo ali večerjo ob soju sveč? Najbrž ne, kajti tedanje kamere česa takšnega niso bile sposobne. Je pa bil zato napredek od tedaj izredno hiter. Huawei pa mu ni le sledil, temveč ga tudi narekuje. Vrhunska optika je nedvoumno značilnost družine telefonov »P«, hkrati pa tudi njena največja prednost. Odličnost telefonov P30 in P30 Pro pa ne nazadnje dokazuje tudi uvrstitev na vrh lestvice DxO, kot tudi mnenja neodvisnih preizkuševalcev o kakovosti njune mobilne fotografije.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.