Ocena filma: Levji kralj

Levji kralj
Levji kralj Foto: on themoviedb

Premiera je mimo in ogledal sem si remake filma, ki sem ga vzljubil kot majhen fantek. Gledal sem ga z očetom in bratom. Vsakih nekaj mesecev je sledil ponoven ogled, pesmi pa večkrat kot to. Ne poznam nikogar, ki mu risanka ni všeč. Kaj pa nova verzija? Že od kar se ve, da ustvarjajo film, je bilo nekaj stvari, ki jih je bilo težko požreti.

Vizualna mojstrovina

Režiser Jon Favreau je že s Knjigo v džungli pokazal, kako resnične so lahko živali. To v tem filmu le nadgradi in pokaže vso zmožnost filmske industrije. Do najmanjše podrobnosti živali in okolja je film nekaj najbolj perfektnega kar sem videl v življenju. Tisti najbolj čustveni prizori zaradi živalskih obrazov, ki čustev ne kažejo kot človeški izgubijo svoj naboj in film pade pod pričakovanja.

Animacija Levjega kralja
Animacija Levjega kralja Foto: on themoviedb

Igralska zasedba Levjega kralja

Iz originala se je vrnil le James Earl Jones kot Mufasa, a k njemu se še vrnem. Donald Glover (Simba), Beyonce Knowles (Nala), John Oliver (Zazu), John Kani (Rafiki) in Alfre Woodard (Sarabi) svoje vloge odigrajo povprečno. Ne bi opazil, če bi bil kdorkoli drug. Zelo pozitivno presenetita komika Seth Rogen in Billy Eichner kot Pumba in Timon. Njuna kemija je odlična in za veliko nasmehov med filmom sta zaslužna onadva.

Chiwetel Ejiofor kot negativec Skar skuša narediti nekaj novega z likom, a ne doseže Jeremy Ironsa iz originala. Pa se vrnimo k Mufasi. Gospod Jones je zdaj 25 let starejši kakor v originalu in tako je tudi njegov glas pojenjal. Enake besede kakor v risanki, a niti približno toliko močne kot takrat.

Spremembe v zgodbi

Nekih gromozanskih sprememb v sami zgodbi ni. So le tisti manjši dodatki, saj je film skoraj pol ure daljši kot njegov predhodnik. Tako malce več časa dodajo stranskim likom, kot so Sarabi in Nala.Scar v filmu Levji kralj

Scar v filmu Levji kralj Foto: on themoviedb

Isti a drugačen soundtrack

Hans Zimmer, Lebo M in Elton John so v originalu naredili brezčasne pesmi. Vse so tukaj in vse so še vedno veličastne. Dodana je pesem Spirit, ki jo je napisala Beyonce. Prav lepa pesem, ki pa v filmu nima nobenega pomena. Be prepared, ki jo poje Skar, ko razkrije svoj velik načrt je čisto zdesetkana in ne doseže želenega učinka. Can you feel the love tonight pa je iz nekega čudnega razloga v filmu zapeta podnevi. Ah ja, ne moremo imeti vsega.

Zaključna misel

Prečudovit izgled filma z večinoma prekrasno glasbo in pesmimi. Žal čustev iz obrazov leva ne gre razbrati in to je največja težava, ki jo ta film ima. Z veliko žalostjo povem, da je film žal zelo povprečen in ni vreden originala. Ustvarjalci so mladi Simba, ki stopi v sled svojega očeta. Ugotovijo, da še niso dorasli, a če bodo tako napredovali potem so na dobri potii. Potrudili so se in zameriti jim ne smemo. Še vedno je tu risanka in saj veste kaj pravijo. Hakuna matata.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekRazmišljaš o novem pametnem telefonu? 2019 je leto Huawei P30 Pro!
Naslednji članek5 razlogov za nakup oblačil iz druge roke
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.