5 razlogov za nakup oblačil iz druge roke

Ugodna cena

Cene oblačil iz druge roke so precej bolj prijazne študentskemu žepu, saj lahko za nov par kavbojk odšteješ le 10 evrov. Če pa spremljaš družbena omrežja trgovin, lahko zaslediš tudi akcijsko ponudbo (v Textil House imajo vsakih par mesecev totalno razprodajo, kjer vse stane le 1 evro!)

Dobro za okolje

Proizvodnja oblačil terja veliko od okolja. Bombaž srka vodo kot najbolj žejna kamela v oazi, pri tem pa izginjajo naravni viri vode. Poliester se dolgo časa razkraja in vse prevečkrat pristane na smetiščih. Nakup rabljenih oblačil jim podaljšuje življenjsko dobo.

Bombaž
Bombaž je sicer prijazen do kože, a zahteven do narave.

Etika zaposlovanja

Tako imenovana hitra moda (fast fashion) izkorišča poceni delovno silo v Aziji in delavcem (ki so pogosto tudi otroci) plača katastrofalno malo. Tudi v Evropi se delavcem v tekstilni industriji slabo godi, delajo v slabih pogojih in za malo denarja.

Izvirni kosi

Si naveličana, da so vse tvoje prijateljice oblečene enako kot ti? Z nakupom oblačil iz druge roke dobiš dostop do popolnoma drugačne ponudbe in tako lahko najdeš kose, ki jih nima nihče drug. Drzni si biti drugačna.

Maček v oblačilih.

 

Boljše za tvojo kožo

Si vedela, da so že nošena oblačila dejansko boljša za tvoje zdravje? S pranjem se namreč iz oblačil izgubljajo kemikalije, ki jih imajo nova oblačila veliko (zato moraš vedno oprati nove kose oblačil).

Kaj še čakaš, pobrskaj po najbližji trgovini z rabljenimi oblačili in nam zaupaj, kaj si v njih našla.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekOcena filma: Levji kralj
Naslednji članekLa Casa de Papel: upor proti kapitalizmu?
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.