Še ne veste, kam ta vikend na izlet z otroci?

Pred nami so s soncem obsijani junijski vikendi, ki pa s seboj še ne prinašajo tudi tako zelo visokih temperatur, da bi bili izleti v naravo, še sploh pa z manjšimi otroci, nekaj nemogočega. Če ste se odločili za družinski pobeg že ta vikend, pa še vedno ne veste kam, smo za vas poiskali tri predloge za izlet, na katerem se boste nadihali svežega zraka, vaši malčki pa skozi igro izvedeli nekaj novega.

Na Gorenjsko k čebelam v vas

Radovljica je eno izmed najstarejših srednjeveških mest pri nas, pa tudi rojstni kraj slovenskega zgodovinarja in dramatika Antona Tomaža Linharta. Manj znano pa je, da je Radovljica tudi prestolnica slovenskega čebelarstva. In ravno z vsem o čebelah v Radovljici se lahko seznanite na interaktivni Čebelji poti. Preden se boste podali nanjo, se ustavite v radovljiškem TIC-u, kjer vas bodo opremili s slikovito knjižico in pripadajočo vstopnico za Čebelarski muzej. Na uro in pol trajajoči Čebelji poti skozi mesto bodo malčki na štirih interaktivnih točkah lahko reševali zabavne naloge, bodisi na sami točki ali v knjižici, sprehod pa boste zaključili z ogledom Čebelarskega muzeja.

Na Štajersko po zmajčkovih stopinjah

Pod obronki Pohorskih gozdov se skriva še eno prijazno srednjeveško mestece, Slovenske Konjice. Že sam ogled starega mestnega jedra, ki ga na dvoje deli čaroben konjiški potoček, je pravcata dogodivščina. Če pa vam prija še dodatno nadihati se svežega zraka, se odpravite v sence pod mogočno Konjiško goro, kjer lahko raziščete Zmajčkovo gozdno učno pot. Tri kilometre dolga trasa vas bo vodila nad sadovnjaki, ob robovih gozda in po njem, mimo starega konjiškega gradu z legendami o nekdanji konjiški gosposki, na 12 informativnih tablah pa boste izvedeli tudi vse o zanimivostih gozda. Prijeten dan lahko zaključite na sončnih gričih vinorodnih Škalc, kjer se skriva posestvo Vinske kleti Zlati grič. Tam se lahko okrepčate v prvovrstni Gostilni Grič by Andrej Smogavc, starši pa si za nameček lahko omislite še razvajanje na vodenem ogledu ene najsodobnejših vinskih kleti v Evropi, kjer vam bodo postregli z izbranimi, večkrat nagrajenimi vini.

V ljubljansko kotlino na obisk k skrivnostnim škratom

Za tiste, ki obožujete misterije in verjamete v pravljična bitja, je idealna destinacija Športni park Bevke v bližini Vrhnike, kjer se pričenja krožna pravljično-doživljajska Pot močvirskih škratov na Mali plac. V baru v Športnem parku vaše najmlajše opremite z Močvirskimi beležkami in se podajte na dobre tri kilometre dolgo pohodno avanturo. Na lahkotnem sprehodu po Malem placu, kraju nenavadnih cvetlic in živali, predvsem pa kraljestvu močvirskih škratov, bodo otroci zbirali močvirske žige in starorunske simbole (to so posebni znaki škratje pisave). Njihova misija bo najti čaroben izrek, s katerim bodo pregnali urok močvirskih škratov, njihova pomočnica pri tem pa bo prijazna škratica Lilija. Doživetje bodo celotni družini popestrile lesene skulpture močvirskih prebivalcev: zelene rege, netopirja, kačjega pastirja, želve sklednice in seveda močvirskih škratov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.