Skupina Supernova nadaljuje zeleni prehod v 2024

Šiška

Skupina Supernova nadaljuje zeleni prehod v 2024 s sončno elektrarno z močjo 1 MWP na strehi Supernove Ljubljana Šiška.

Konec lanskega leta je pričela obratovati sončna elektrarna na strehi nakupovalnega centra Supernova Ajdovščina, sedaj pa zeleno preobrazbo nadaljujejo s postavitvijo sončne elektrarne na strehi nakupovalnega centra Supernova Šiška v Ljubljani. Na streho nakupovalnega centra v Ajdovščini so integrirali 341 kWp sončno elektrerno, ki proizvede 375.000 kilovatnih ur obnovljive energije. Ponosni so, da bodo na strehi Supernove Ljubljana Šiška postavili največjo sončno elektrarno v Ljubljani. Proizvedla bo skoraj 1 gigavatno uro zelene energije!

Supernova Ljubljana Šiska, del mednarodne skupine Supernova Group, specializirane za razvoj in upravljanje nakupovalnih središč, nadaljuje svojo pot v trajnostno prihodnost z zagonom sončne elektrarne na strehi svojega centra. Najnovejša sončna elektrarna na strehi ljubljanskega nakupovalnega središča s skupno instalirano močjo 973 kWp nameščenih fotovoltaičnih elektrarn bo proizvedla 963.000 kilovatnih ur obnovljive energije. S tem povečanjem proizvodnje obnovljive energije bo projekt prispeval k zmanjšanju emisij toplogrednih plinov za kar 472 t CO2 letno, kar bo pokrilo večji del letne porabe električne energije za samooskrbo.

Ajdovščina

»Z novimi sončnimi paneli v nakupovalnem središču Supernova Ljubljana Šiška ne samo krepimo pozitiven vpliv na okolje, temveč dajemo konkreten zgled in motivacijo za aktivnosti v maloprodaji. Zaveza skupine Supernova vlaganju v obnovljive vire energije skozi naš projekt Supernova Green Energy odraža našo predanost trajnostnemu poslovanju in odgovornemu upravljanju z viri, kar je za nas prednostna naloga v prihodnjih letih,« je povedal Markus Pinggera, generalni direktor Supernova Group.

Ta pobuda prispeva k njihovim prizadevanjem in povečuje letno proizvodnjo obnovljive energije v celotni skupini na približno 27,8 gigavatne ure.

O projektu Supernova Green Energy

Supernova Group je pred nekaj leti začela pomemben zeleni prehod v okviru projekta Supernova Green Energy. Cilj projekta je trajnostno in učinkovito poslovanje ter zmanjševanje ogljičnega odtisa. Zeleni prehod se izvaja v vseh državah, kjer skupina Supernova deluje, vključno z Avstrijo, Slovenijo, Hrvaško, Slovaško in Romunijo. Skupina želi do konca leta 2025 proizvesti približno 56 gigavatnih ur električne energije letno iz obnovljivih virov prek sončnih kolektorjev na strehah svojih centrov, s čimer bi zmanjšali ogljični odtis za 24.000 ton CO2 letno. Skupina Supernova izraža ponos na dosedanje dosežke in zadovoljstvo, da gre celotna skupina v pozitivno smer trajnostnega razvoja, ob zavedanju pomena vlaganja v pobude, ki varujejo okolje in zmanjšujejo negativne vplive na podnebje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.