Samsung digitalni aparati so pridobili certifikat “Ogljični odtis izdelka”, ki ga podeljuje organizacija Carbon Trust

Certificiranje meri in potrjuje emisije ogljika, ki nastanejo v celotnem življenjskem ciklu 10 različnih izdelkov iz skupin hladilnikov, pralnih strojev in klimatskih naprav.

Podjetje Samsung Electronics je objavilo, da je 10 modelov iz 3 skupin izdelkov za dom (DA Business) pridobilo certifikat organizacije Carbon Trust Ogljični odtis izdelka (Product Carbon Footprint). Certifikat dokazuje, da je organizacija Carbon Trust izmerila in potrdila emisije ogljika izdelkov na podlagi svetovnega standarda PAS 2050:2011.

»Pridobitev certifikata Ogljičnega odtisa izdelka za naše gospodinjske aparate je pomemben mejnik,« je dejal Jeong Seung Moon, izvršni direktor in vodja raziskovalno-razvojne skupine za poslovanje z digitalnimi napravami pri podjetju Samsung Electronics. 

hladilnik

Organizacija Carbon Trust je svetovno svetovalno podjetje za podnebne spremembe, ki si prizadeva pospešiti prehod na brezogljično prihodnost. Organizacija, ki je bila ustanovljena v Združenem kraljestvu in deluje po vsem svetu, potrjuje ogljični odtis izdelkov v skladu z mednarodnimi standardi.

klimatska naprava

Samsung izdelki so bili certificirani na podlagi odtisa od “zibelke do groba”, ki upošteva celotne emisije toplogrednih plinov izdelka, od pridobivanja surovin do proizvodnje, distribucije, uporabe in končnega odlaganja. 

Certifikat je izdan za skupno 10 modelov, med katerimi so trije modeli hladilnikov BMF in en model stanovanjske klimatske naprave WindFree™, ki se prodajajo v Evropi, ter šest modelov pralnih strojev Bespoke Grande, ki se prodajajo v Južni Koreji. 

pralni stroj

Podjetje Samsung Electronics namerava izmerjene podatke uporabiti za upravljanje in ocenjevanje emisij ogljika pri proizvodnji naslednjih modelov v navedenih skupinah izdelkov.

O podjetju Samsung Electronics

Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s transformativnimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo opredeljuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, gospodinjskih aparatov, omrežnih sistemov, pomnilnika, sistemskih rešitev LSI, livarskih rešitev in rešitev LED ter s svojim ekosistemom SmartThings in odprtim sodelovanjem s partnerji zagotavlja brezhibno povezano izkušnjo. Za najnovejše novice obiščite: http://news.samsung.com.

O organizaciji Carbon Trust

The Carbon Trust je svetovno svetovalno podjetje za podnebne spremembe, ki si prizadeva pospešiti prehod na brezogljično prihodnost. Že več kot 20 let je pionir na področju razogljičenja za podjetja, vlade in organizacije. Na podlagi mreže več kot 400 mednarodnih strokovnjakov Carbon Trust vodi organizacije na njihovi poti do ničelne neto vrednosti. Od strateškega načrtovanja in določanja ciljev do izvedbe, aktivacije in komuniciranja, zagotavlja pametnejše načine, kako namero spremeniti v učinek.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.