Slovenska filharmonija pripravila abonma za mlade

Tudi letos smo v Slovenski filharmoniji pripravili glasbeni program, ki vam bo popestril študentsko življenje. Ob četrtkih ali ob petkih zvečer, ko boste odložili študijske obveznosti, boste lahko uživali v vrhunski simfonični glasbi, ki jo bo za vas igral odlični Orkester Slovenske filharmonije z izjemnimi gostujočimi dirigenti in solisti.

Na šestnajstih koncertih s ponovitvami, ki se bodo skozi koncertno sezono orkestra 2019/20 odvili v Cankarjevem domu v sklopih Oranžnega in Modrega abonmaja, boste v obeh ciklusih lahko uživali v glasbi različnih stilskih obdobij. Rdeča nit Oranžnega ciklusa bodo glasbene umetnine Ludwiga van Beethovna, na katere smo smiselno navezali skladbe njegovih sodobnikov. Med številnimi izjemnimi solisti in dirigenti še posebej izstopajo violončelist Enrico Dindo, dirigent Hartmund Haenchen, pianistka Dubravka Tomšič – Srebotnjak, dirigent James Judd in pianist Fazil Say.

Modri abonma pa je še posebej namenjen mlajšemu občinstvu. Poleg programa, ki je blizu mladim, vključuje namreč vrsto glasbenih ustvarjalcev in poustvarjalcev mlajše generacije. Mednje sodi tudi Leon Firšt, izjemen slovenski skladatelj, ki si uspešno utira pot na svetovne koncertne odre. Njegovih uspehov se zavedamo tudi v Slovenski filharmoniji, zato smo še posebej veseli, da bo Orkester Slovenske filharmonije njegovo novo skladbo najprej predstavil vam, našim najzvestejšim poslušalcem. Ob njem bosta na koncertih 10.–11. 10. 2019 nastopila še dva mlada umetnika. Iranski dirigent Hossein Pishkar, ki se ponaša že z vrsto priznanj in dirigira nekaterim največjim orkestrom po vsem svetu ter baritonist Jaka Mihelač, ki je bil v letošnjem letu sprejet v operni studio Berlinske državne opere in že nastopa v redni operni produkciji.

Mlade umetnike pa pričakujemo tudi v nadaljevanju sezone, ko bo orkester gostil izjemno britansko violončelistko Natalie Clein, sopranistko Niko Gorič, dirigenta Aziza Shokhahimova in klarinetista Blaža Šparovca.

Nika Gorič
Nika Gorič (foto: Andraž Kobe)

Če si boste zaželeli še več dobre glasbe, vas vabimo v Slovensko filharmonijo, kjer pripravljamo ob nedeljskih večerih koncerte Zbora Slovenske filharmonije v okviru Vokalnega abonmaja, ob sobotnih dopoldnevih pa na programsko raznovrstne koncerta iz Ciklusa družinskih koncertov, ki je namenjen vsem mladim in tistim mladim po srcu. Veselimo se vaših obiskov!

Vaša Slovenska filharmonija

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.