Slovenski podcast, kjer govorimo o animejih in videoigrah

Covid-19 – ime, ki marsikomu pričara kisel nasmešek. Države so se zapirale, socialno življenje se je ustavilo in tako so se navade posameznikov v nekaj mesecih spremenile. Vse organizacije, društva, klubi, podjetja so se poskušala na nek način prilagoditi novo nastali situaciji. Predvsem z vidika načina dela in komunikacije. Velike spremembe so nastopile predvsem na spletu, kamor so vsi migrirali … Vključno z nami! Tako smo ustvarili nov projekt z namenom digitalnega druženja.

Digitalno druženje

Koronavirus je preprečil vse slovenske anime konvencije. Druženja ob družabnih igrah so odpadla, skupinska gledanja animejev tudi, skratka socialni del življenja je zamrl. Tudi v našem društvu smo zasledili, da slovenski otakuji ne uživajo v takratni situaciji. Odločili smo se, da bomo splet prilagodili našim trenutnim potrebam in omogočili slovenskim anime ljubiteljem prostor, kjer se lahko »družijo« .

Logotip MAG Pogovorov in prikazna slika na Twitchu

MAG Pogovori

Tako je zaživel projekt poimenovan MAG Pogovori! Kratica MAG je sestavljena in prvih črk besed Manga Anime Gaming, kar so tudi glavne teme slovenskega anime podcasta, če mu lahko tako rečemo. Namen oddaje je bil ponuditi prostor anime ljubiteljem, kjer lahko skupaj klepetajo o mangah, komentirajo na zadnje gledane animeje in skupaj zaigrajo kakšno igro.

Prva verzija logotipa MAG Pogovorov

Vsebina pogovorne oddaje

Najboljša platforma za vse to se nam je zdel Twitch, zato smo odprli Twitch račun društva in se odločili, da bomo vsako drugo nedeljo od 17.00 dalje vodili oddajo MAG Pogovori.

Do sedaj smo pogosto z gledalci zaigrali kakšno igro (League of Legend, Fishing Planet, It takes two) in govorili o različnih temah, kot npr. ali bi morali cosplayerji plačevati za avtorske pravice, ali so animeji otročji, kako so se animeji spreminjali skozi čas, itd. Gledalcem pomagamo tudi pri izbiri animeja, ki si ga je vredno pogledati, saj ob koncu vsakega leta naredimo pregled animejev leta in skoraj vsakega tudi ocenimo. Komentirali smo tudi popularne anime filme in posamezne anime sezone, ki so se nam zdele še posebej zanimive. Z gledalci radi tudi zaigramo kakšen kviz, kjer preverimo, kako dobro poznajo animeje/mange/videoigre. Igramo tudi tombolo, kjer zmagovalcu podarimo videoigro. Imeli smo tudi že intervjuje s slovenskimi cosplayerji, streamerji in celo s slovensko e-športno ekipo!

Screenshot ene od preteklih oddaj

MAG Pogovori je oddaja, ki je namenjena slovenski anime skupnosti in zato je vsak s kakšno posebno idejo toplo vabljen k sodelovanju. Tako vabimo tudi tebe, da nam pišeš na naših družbenih omrežjih in nam poveš, kaj bi hotel videti v naslednji oddaji.

Pretekle oddaje lahko pogledate na: https://www.twitch.tv/drustvoanimov

Društvo ANIMOV je obalno društvo, ki združuje ljubitelje animejev, mang, družabnih iger in videoiger. Vsako leto organizira anime konvencijo. Izdaja revijo MAGnet Manga.
Prejšnji članekŠtudiraj fotografijo in spreminjaj pogled na svet
Naslednji članekRazpis za vpis v višje strokovno izobraževanje je objavljen!
Društvo ANIMOV je obalno društvo, ki združuje ljubitelje animejev, mang, družabnih iger in videoiger. Vsako leto organizira anime konvencijo. Izdaja revijo MAGnet Manga.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.