Študiraj fotografijo in spreminjaj pogled na svet

VIST študij fotografiranja
Foto: on vist

Edini visokošolski študij fotografije v Sloveniji za nove generacije uspešnih fotografov 

Študij  fotografije na VIST ponuja edinstveno priložnost, da razvijete svoje znanje in kreativnost na področju fotografije, najdete lastne poti izražanja in postanete diplomirani fotograf/fotografinja.

Odlikujeta ga raznolikost in širina, saj nudi široko teoretsko osnovo in hkrati dobro usposablja za delo v praksi, z obvladovanjem vseh faz produkcije in postprodukcije.

Razvijanje fotografij
Foto: on vist

Študentje imajo možnost izobraževanja v obliki enovitega triletnega študija ali študija v modulih za izpopolnjevanje. Študij študentom in študentkam v prvih dveh letih ponudi temeljna fotografska znanja, uvede jih v osnove vizualnega ustvarjanja ter tehnične zakonitosti dela z digitalno in analogno fotografijo. Že od prvega letnika se spoznavajo s fotografskimi tehnikami, od takšnih iz začetkov fotografije, kakršna je tehnika kolodija, do raznovrstnih digitalnih obdelav in videa. Učimo jih studijsko, modno, reportažno, avtorsko, dokumentarno, arhitekturno in druge zvrsti fotografije. Učimo jih videa, osnov grafičnega oblikovanja, umeščanja fotografij v kontekste, principe tiskarskih tehnik in prezentacije svojega dela. Ure preživljajo v temnici, v studiu fotografije ustvarjajo z modeli, profesionalno studijsko opremo, vključno s sodobnim svetlobnim parkom, ali pa odidejo na lokacije. V sodelovanju s študentkami visokošolskega študija kozmetike v drugem oddelku VIST-a, t. j. v Oddelku za kozmetiko, ustvarjajo reklamne in modne foto-zgodbe, editoriale, in razvijajo sodelovanja, ki se nadaljujejo tudi po študiju, v profesionalnem življenju. Sodelujejo pri pripravi razstav in fotografskih dogodkov, na katerih tudi sami razstavljajo.

Študij fotografije na VIST
Študij fotografije na VIST Foto: on vist

Ob koncu študija so strokovno podkovani zreli avtorji vizualnih podob. V ustvarjalnem okolju študente vodijo izkušeni in medijsko prepoznavni profesionalci, ki jim na podlagi izkušenj, znanj in prepričanj odpirajo vrata v svet po študiju. Po uspešnem zagovoru diplomskega dela študenti pridobijo naziv DIPLOMIRANA FOTOGRAFINJA (VS) oz. DIPLOMIRANI FOTOGRAF (VS).

Študij fotografije
Foto: on vist

O kvaliteti študija pričajo številni dosežki naših študentov in diplomantov, ki dosegajo odlične uvrstitve na natečajih, uspešno razstavljajo svoje fotografije, se uveljavljajo kot podjetniki na različnih področjih vizualnih komunikacij. Vabljeni, da se jim pridružite!

Več informacij: https://vist.si/oddelek-za-fotografijo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.