Razpis za vpis v višje strokovno izobraževanje je objavljen!

Razpis za vpis v višje strokovno izobraževanje v študijskem letu 2022/2023 je bil objavljen s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Hkratno s tem razpisom je objavljen tudi razpis za sprejem študentov višjih šol v dijaške domove.

Razpis za študijsko leto 2022/2023

Za začetek nekaj statistike o vpisnih mestih, ki so bila razpisana za študijsko leto 2022/2023. Na javnih višjih strokovnih šolah in višjih strokovnih šolah s koncesijo je razpisanih 4290 mest za redni študij. Javne višje strokovne šole razpisujejo tudi 3435 mest za izredni študij.

Ponudbo vpisnih mest za izredne študente dopolnjujejo zasebne višje strokovne šole, ki razpisujejo še dodatnih 4075 vpisnih mest. Skupaj je v študijskem letu 2022/2023 razpisanih 11.800 vpisnih mest.

Kje do razpisa za vpis?

Razpis je objavljen na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Najdeš ga lahko tudi na spletni strani Višješolske prijavne službe.

Prijave na razpis za vpis v višje strokovno izobraževanje

Kandidati se lahko prijavijo v dveh prijavnih rokih:

  • Prvi prijavni rok: od 15. februarja do 18. marca 2022
  • Drugi prijavni rok: od 25. avgusta do 31. avgusta 2022

Pomembni datumi za razpis

  • Informativni dnevi – Na višjih strokovnih šolah bosta informativna dneva v petek, 11. februarja 2022 in v soboto, 12. februarja 2022. Glede na epidemiološko situacijo bosta informativna dneva organizirana na daljavo.
  • Obvestilo o roku za preizkus posebne nadarjenosti – Višje strokovne šole bodo do 15. junija 2022 v prvem prijavnem roku obvestile vse kandidate o roku za opravljanje preizkusa posebne nadarjenosti oziroma psihofizične sposobnosti.
  • Rezultati prvega roka – Višješolska prijavna služba bo do 21. julija 2022 kandidate, ki so se za vpis prijavili s prvo prijavo, pisno seznanila z izidom izbirnega postopka. Vpis kandidatov, ki so izbrani na podlagi Prijave za vpis v prvem prijavnem roku in o tem obveščeni s strani Višješolske prijavne službe, se opravi do 22. avgusta 2022. Sprejete kandidate bo k vpisu povabila višja strokovna šola.
  • Drugi rok prosta mesta in preizkusi – Podatki o prostih mestih za drugi prijavni rok bodo objavljeni do avgusta 2022 na spletni strani Višješolske prijavne službe in na spletnih straneh višjih strokovnih šol. Do 9. septembra 2022 bodo višje strokovne šole v drugem prijavnem roku obvestile vse kandidate o roku za opravljanje preizkusa posebne nadarjenosti oziroma psihofizične sposobnosti. Višješolska prijavna služba bo do 23. septembra 2022 kandidate, ki so se za vpis prijavili z drugo prijavo, pisno seznanila z izidom izbirnega postopka.
  • Rezultati drugega roka – Vpis kandidatov, ki so izbrani na podlagi Prijave za vpis v drugem prijavnem roku in o tem obveščeni s strani Višješolske prijavne službe, se opravi do 1. oktobra 2022. Izredni študenti se lahko vpisujejo na še prosta mesta do 28. oktobra 2022.

Ne veš, kam bi se vpisal? Preišči naš iskalnik programov za več informacij o študijih.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekSlovenski podcast, kjer govorimo o animejih in videoigrah
Naslednji članekBrezplačnega Gmaila z lastno domeno ne bo več

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.