Sony XZ3 prinaša zaobljeno gladkost za popolno vživetje

Sony Mobile Communications (»Sony Mobile«) nadaljuje z evolucijo izdelave in oblikovanja svojih pametnih telefonov Xperia™. Najnovejši član te družine je Xperia XZ3, model vrhunskega razreda, ki v svojem tankem in modernem ohišju skriva najboljše izkušnje podjetja Sony na področju TV, zvoka, slike in igranja iger.

»Naš novi pametni telefon vrhunskega razreda XZ3 ni le čudovit na pogled, ampak je tudi zvrhano poln najboljše zvokovne in slikovne tehnologije podjetja Sony, s čimer vam omogoča uživanje v vsebinah visoke kakovosti, kot so si ga zamislili ustvarjalci sami, ter tako pričara resnično vživetje v vsebine na vaši dlani,« je dejal Hideyuki Furumi, izvršni podpredsednik, odgovoren za prodajo in trženje pri Sony Mobile Communications.

Najbolj celovita izkušnja s katero vidite, slišite in občutite več

Xperia XZ3 je opremljen s čudovitim QHD+ HDR OLED zaslonom z diagonalo 15,24 cm, ki ga poganjajo Sonyjeve nagrajene tehnologije BRAVIA OLED TV in ki s seboj prinašajo še temnejše črnine, višji kontrast in ostrejšo jasnost z bolj živahnimi barvami, ter tako zagotavljajo še več užitka pri ogledu vaših priljubljenih vizualnih vsebin. Napredna tehnologija X-Reality™ for mobile vsebine s standardnim dinamičnim kontrastom »pretvori« v vsebine skorajda enake visokemu dinamičnemu kontrastu, s čimer boste lahko uživali v visoki kakovosti, višji ločljivosti, širšem razponu barv in izboljšanem kontrastu.

K popolnosti vživetja dodatno pripomorejo vrhunske izkušnje podjetja Sony na področju zvoka. Zvočniki S-Force Front Surround s prostorskim zvokom so sedaj še bolj doneči in ponujajo 20 % več glasnosti v primerjavi s prejšnjim modelom. Tehnologija Hi-Res Avdio vam omogoča glasbo poslušati v kakovosti v kateri je bila posneta, DSEE HX vaše stisnjene skladbe pretvori v kakovost skorajda enako zvoku visoke ločljivosti, LDAC pa vam ponuja vrhunsko izkušnjo brezžičnega poslušanja.

Sistem dinamične vibracije ustvarja močno haptično izkušnjo, ki še dodatno pripomore k celovitosti vživetja v poslušanje glasbe, ogled filmov in igranje iger. Ta sistem vam dogajanje omogoča občutiti v roki in vsebine obudi k življenju na popolnoma nov način.

Xperia XZ3 Black

Brezšivna oblika in intuitivni vmesnik

Zakrivljeno 3D steklo na sprednji in zadnji strani telefona se brezšivno stika z ohišjem in tako ustvarja gladko in elegantno obliko brez robov, ki ustvarja čudovite odseve v vseh zornih kotih. XZ3 se udobno prilega v vašo dlan, kar je posledica podaljšanega zaslona z razmerjem 18:9, ki ga obkroža ohišje skorajda brez robov.

Hkrati pa tanko 3 mm ohišje XZ3 iz aluminija ne sklepa kompromisov glede vzdržljivosti, ki jo krepita še zaščitno steklo Corning® Gorilla® Glass 5 in IP65/IP68 certifikat o odpornosti na pljuske[i]. Izbirate lahko med štirimi čudovitimi barvami[ii] z osupljivo končno obdelavo, ki bo resnično odsevala vašo individualnost: črna, srebrna, zelena in bordojsko rdeča.

XZ3 prav tako predstavlja nov in uporabniku prijazen uporabniški vmesnik Side Sense, ki uporablja umetno inteligenco za enostaven in priročen dostop do vaših priljubljenih aplikacij. Dvakrat tapnite kjerkoli ob strani zaslona vašega XZ3 in ta bo inteligentno predvideval aplikacije, ki jih hočete zagnati, ter jih prikazal v dosegu vaše roke, ne da bi se morali pomikati po zaslonu. Vmesnik Side Sense je namenjen uporabi na telefonih z velikim zaslonom in omogoča enostavno enoročno uporabo.

Kamera Advanced Motion Eye™ in umetna inteligenca

XZ3 je opremljen s tehnologijo Smart Launch z umetno inteligenco, ki vašo kamero zažene takoj, ko telefon dvignete horizontalno, in vam tako zagotavlja zajem vseh pomembnih trenutkov. Smart Launch in ostale tehnologije, ki uporabljajo umetno inteligenco, kot so Superior Auto, Predictive Capture, Predictive Autofocus ter Smile Shutter, zagotavljajo, da fotoaparat na vašem XZ3 ponuja kar največ za zajem dobrega posnetka. Dodatno pa le Sonyjeva kamera Motion Eye™ ponuja zajem video posnetkov v profesionalni 4K HDR kakovosti in super počasnih posnetkov v polni HD ločljivosti in z 960 sličicami na sekundo za dramatične vsebine.

Glavni kameri z 19 milijoni slikovnih pik se pridružuje sprednja kamera s 13 milijoni slikovnih pik, ki je najboljša v razredu, in ki ponuja zajem čudovitih in izboljšanih selfiejev s funkcijami za polepšanje in za zabris ozadja (bokeh). Napredna aplikacija 3D ustvarjalnik sedaj dodatno omogoča dodajanje grimas k posnetkom narejenim z glavno ali sprednjo kamero in te posnetke tako naredi še bolj žive.

Vrhunska zmogljivost

Snapdragon™ 845, trenutno najbolj zmogljiva mobilna platforma podjetja Qualcomm®, vašemu XZ3 omogoča najvišjo maksimalno hitrost prenosa podatkov in sicer do 1,2 Gbps. Da bo vaše popolno vživetje trajalo cel dan pa poskrbi cela baterija uporabnih tehnologij za zmanjšanje porabe energije, Smart Stamina, STAMINA mode, Battery Care[iii] in tehnologija polnjenja Qnovo Adaptive Charging, ki vašo baterijo obenem v dobri kondiciji ohranjajo dlje časa.               

Dostopnost

Xperia XZ3 bo na izbranih trgih na voljo od začetka oktobra 2018 in bo med prvimi pametnimi telefoni z najnovejšo različico operacijskega sistema Android™ 9 Pie.

Matjaž Lesjak

Glavni urednik

VIRSony Mobile
Prejšnji članekOdkrivanje kultnih klasik – 1. članek: Trainspotting
Naslednji članek10 nasvetov za boljši spanec
Matjaž Lesjak

Glavni urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.