Strast do glasbe in glasbenikov je pogoj odlične fotografije

Nikon
Odličnosti v glasbeni fotografiji ni mogoče doseči preko noči, saj še zdaleč ni dovolj le kakovostna oprema in fotografsko znanje. Bolj kot drugje mora fotograf poznati »tematiko« in glasbene zvrsti. To ni nekaj, česar bi se lahko hitro naučili. Važne so izkušnje, večletni trud in predvsem dobra poznanstva. Ni preprosto najti pravega trenutka, da ujamete čustva, energijo in vznemirjenje glasbenika v njegovi ustvarjalni fazi.
Praktično nemogoče, brez dovoljenja za prosto gibanje. Iz izkušenj namreč veste, kam se postaviti, da boste posneli načrtovan prizor. Izraz pevca med čustvenim refrenom ali njegov odnos z občinstvom v prvih vrstah. Potem pa so tu še nemogoče svetlobne razmere večernih koncertov ali dogodkov v temačnem baru, ki jih bo spreten fotograf izkoristil sebi v korist. Če vas zanima ta fotografska zvrst, potem upoštevajte preprost napotek. Pot do popolnosti vodi preko sprejemanja izzivov, eksperimentiranja, učenja na lastnih napakah, predanosti in neskončne strasti do glasbe.
Nikon
Danes je lahko vsak s telefonom v roki priložnostni fotograf, toda jasno je, da izkušnje in kakovost profesionalnega fotografa prevlada. Njega ne boste videli po koncertnem prizorišču skakati s telefonom v roki. Prej s konkretnim fotoaparatom, kot so modeli Nikonove družine Z. Sledi izbor ravno pravšnjih objektivov. Če vam mikajo portreti izvajalcev, potem izberite svetlobno močan portretni objektiv s 85-milimetrsko goriščnico. Za vse ostale posnetke pa so primerni objektivi s spremenljivo goriščnico 14-24 mm ali 70-200 mm. Tako predlagajo profesionalni fotografi z večletnimi izkušnjami v glasbeni fotografiji.
Nikon Sessions | EPISODE 1: Music Photography
Temu velja dodati še nekaj splošnih napotkov. Snemajte v formatu RAW, ki med urejanjem fotografij nudi več možnosti, pozabavajte se s prilagajanjem ravnovesja beline, svetlobnim pogojem prilagodite nastavitve ISO in čase osvetlitve, ter kadar je mogoče, uporabite točkovno merjenje. To se bo še posebej izkazalo v primerih, ko je del izvajalcev osvetljen in del v temi. Trdo delajte. Naredite čim več fotografij, jih preglejte in se ne bojte uporabiti orodij za prilagajanje.
Nikon
Na uradnem kanalu Youtube Nikon Europe ljubiteljski in profesionalni fotografi najdete uporabe informacije o fotografski opremi podjetja Nikon in nasvete, s katerimi boste fotografske veščine in znanje dvignili na višjo raven. Posebej zanimiva je nova serija izrednih videov Nikon Sessions, v katerih Ricci Cher iz Nikonove šole v pogovoru z gosti razkriva, kaj je lepega v fotografiji in praktično celotnem procesu ustvarjanja »slike«. Prvo sezono sestavlja šest epizod, v katerih najboljši fotografi, učitelji fotografiranja in strokovnjaki podjetja Nikon v zabavni in poglobljeni razpravi odkrivajo tančice skrivnosti vsakič druge tematike. Od fotografiranja glasbenikov in glasbenih dogodkov, urbane in ulične fotografije ter portretov, do tehnoloških novosti in praktične umetnosti montaže fotografij.
Vabimo vas k ogledu, saj boste med drugim odkrivali napotke in nasvete, ki vam jih lahko ponudijo samo strokovnjaki in ustvarjalci z večletnimi izkušnjami. Nikar pa ne pozabite preveriti še drugih prispevkov na kanalu Nikon Europe, ki vam bodo razkrili večini tistega, kar ste vedno hoteli vedeti o fotografiji, a niste vedeli, koga bi vprašali.
info@ecetera.si | 01 600 10 10

Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? Lahko vam pomagamo pri načrtovanju in izvedbi učinkovitih marketinških in pr projektih.

Prejšnji članekTresla se bo Gora, špilal se bo Rock!
Naslednji članekSi že poskusil sladoled z okusom koktajla?
info@ecetera.si | 01 600 10 10

Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? Lahko vam pomagamo pri načrtovanju in izvedbi učinkovitih marketinških in pr projektih.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.