Tresla se bo Gora, špilal se bo Rock!

Prizorišče Gore Rocka

Gora Rocka je rock festival, ki se vsako leto konec junija odvija na Šentviški planoti na Tolminskem. Posebnost festivala je, da je dobrodelen, poganja pa ga 250 prostovoljcev. Ves izkupiček festivala, ki se je v vseh teh letih približal 200.000 evrom, organizatorji namenijo dobrodelnim organizacijam in društvom, ki skrbijo za lepši svet.

Vrhunski lineup

Gora Rocka se bo letos odvila med 22. in 25. junijem, kot vsako leto pa se bo na festivalu zvrstilo veliko število znanih glasbenih skupin. Letos bodo to Laibach, Zablujena generacija, Mi2, Elvis Jackson, MRFY, Koala Voice, Jet Black Diamonds, Alo!Stari, Prismojeni profesorji bluesa, Slon in Sadež ter še mnogi drugi.

Vsem obiskovalcem festival omogoča brezplačno kampiranje in zabaven športni ter kulturni dnevni program. Kamp bo odprl svoja vrata v četrtek, 22. 6. 2023, ob 17. uri, zaprl pa v nedeljo, 25. 6. 2023, ob 18. uri.

Nočno dogajanje na Gori Rocka

Trajnostno naravnan festival

Festival je zelo trajnostno naravnan. Organizatorji pozivajo vse obiskovalce, naj se na festival odpravijo z vlakom in tako prispevajo k ohranjanju okolja. Z vlakom se moraš odpeljati do postaje Most na Soči, od tam pa te bo na Šentviško planoto popeljal brezplačen Gora Rocka Bus. Vendar pozor, samo karta za vlak ti bo omogočila brezplačen prevoz z Gora Rocka Busom. Po koncu festivala se ti seveda ne bo treba odpraviti peš do postaje Most na Soči, saj so organizatorji poskrbeli tudi za prevoz s Šentviške planote do železniške postaje Most na Soči.

To je festival, ki se odvija v neokrnjeni naravi, zato organizatorji delajo vse, da je le-ta minimalno obremenjen. Na festivalu se ne uporabljajo nobeni okolju škodljiv plastičen material, pijačo se toči izključno v biorazgradljive, okolju prijazne kozarce vseh dimenzij, narejene večinoma iz koruznega škroba, kavo se meša z lesenimi palčkami, koktajle pa boš srkal skozi posebne slamice. Uporabljajo se tudi posebne biorazgradljive plastenke za vodo.

Dnevno dogajanje na Gori Rocka

K ekološki noti festivala pa prispevajo tudi nastopajoči. Vsako leto največje zvezde rocka zasadijo svoje drevo. Tako festival naravi vrača svež zrak, brez katerega ni življenja, ni hrane, ni piva in ni ROCKA!

Gora Rocka 2022 (official Aftermovie)

Priskrbi si karto tudi ti in Rockaj dobrodelno!

Prejšnji članekAvtošola Mazzoni te odpelje do izpita
Naslednji članekStrast do glasbe in glasbenikov je pogoj odlične fotografije

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.