Študent priporoča: top zgodovinski romani založbe Morfem

Stare žepne ure
Foto: DutchScenery iz iStock

Jesen je čas za debele knjige in potovanja v preteklost. Nič čudnega, da v tem obdobju najraje posegamo po zgodovinskih romanih, ki nam pokažejo podobo sveta pred daljnimi leti. Tako ugotoviš, kako malo se je spremenila človeška narava, kljub ogromnemu napredku v razvoju civilizacij. Tokrat ti predstavljamo 5 odličnih zgodovinskih romanov, ki te bodo v hipu ponesli v preteklost!

Bojevniki

Si tudi ti sanjal o bojevanju z meči in legendarnih bitkah? V tej enciklopediji boš lahko spoznal različne bojevnike, kot to nindže, samuraji in mušketirji. Ugotovil boš, kako so prišli do svojih neverjetnih sposobnosti in izvedel ozadje slavnih bitk. Knjiga ti bo razkrila, kako težko je bilo življenje bojevnikov, o katerih pojejo pesmi. Odlično branje za vse ljubitelje bitk in vitezov!

Naslovnica knjige z bojevnikom na konju
Foto: Morfemplus

Temačna zgodovina katoliške cerkve

Lovi na čarovnice, inkvizicija, mučenje, katoliška cerkev ima kot ena najstarejših ustanov na svetu tudi precej grozljivo zgodovino. O njej se pogosto ne govori, vendar moramo spoznati tudi temno plat te organizacije. Ta enciklopedija je obogatena s slikami, fotografijami in ilustracijami in razkriva neslavno in pogosto prikrito plat krščanske vere.

Naslovnica knjige
Foto: Morfemplus

Upornica

Kakšno je bilo odraščanje pod oblastjo Nemcev in kako se je lahko posameznik uprl vsiljevanju oblasti? Knjiga se dotakne vsega tega, prehitrega odraščanja, zapora in nasploh težkega življenja med vojno. Ker potrebujemo zgodbe o eni najbolj grozovitih vojn v zgodovini. Ne smemo pozabiti na dogodke, ki so se zgodili komaj nekaj desetletij nazaj.

Naslovnica knjige s portretom ženske in rdečo zvezdo na roza ozadju
Foto: Morfemplus

Zadnja bitka

Ob koncu druge svetovne vojne je prišlo do ene najbolj presenetljivih bitk. Maja leta 1945, po smrti Hitlerja in propadu tretjega rajha, je skupina ameriških tankistov združila moči z nemškimi vojaki. Želeli so ubraniti grad Itter, da ne bi prišel v roke esesovskih čet. Ti so namreč želeli likvidirati pomembne grajske politične nasprotnike. Če obožuješ napeto branje in vojaške spopade, je ta knjiga kot nalašč zate.

Naslovnica knjige s sliko gradu in vojaškega spopada
Foto: Morfemplus

Priča Hitler

Knjiga govori o možu, ki je postavljal naciste na zatožno klop. Gre za biografijo Hansa Littna, ki je napisana na podlagi temeljite raziskave. V knjigi lahko ugotovimo, kakšen človek je bil Hans Litten in kako se je upiral Hitlerjevi oblasti. Zgodba se dotakne brezzakonja, ki je bilo prisotno v nacistični Nemčiji, hkrati pa gre za poklon človeku, ki je žrtvoval svoje življenje za boj proti nacizmu.

Naslovnica knjige s sliko Hitlerja
Foto: Morfemplus

Vse omenjene knjige najdeš pri založbi Morfemplus, ki ponuja več kot 500 različnih naslovov za različne starosti in okusov. Pokukaj na njihovo spletno stran in odkrij novo najljubšo knjigo!

Urednica revije Študent

Prejšnji članekAli mečeš račune v papirnate odpadke? Lahko te doleti kazen!
Naslednji članekMajhna država, vrhunski športniki: ob dnevu slovenskega športa

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.