To vse se je dogajalo na prvem tednu festivala Črnfest!

Črnfest je festival, ki se letos dogaja že dvanajstič. Poteka v starem delu mesta Črnomelj ter sledi sloganu Dobro za vse. Tudi letos je (in še bo) festival privabil številne znane obraze, ki so (in še bodo) obogatili festivalsko dogajanje.

Prvi teden festivala je uspešno za nami. V tednu od 19. 8. do 25. 8. smo bili lahko priča stand-up komediji z naslovom Brade, natančneje v torek, 20. 8. 2019, katere avtorji so Bergant, Pižama in Perica. Fantom je uspelo spraviti publiko v smeh, večkrat smo se lahko celo poistovetili z njihovimi življenjskimi prigodami, na kar je bila šala še toliko bolj smešna, dvorano pa nam je ponovno uspelo zapolniti, kar potrjuje, da festival opravlja svoje poslanstvo – dobro za vse.

V sredo, 21. 8. 2019, smo dan posvetili najmlajšim. Skupaj z Gusarjem Valom in Pika Nogavičko smo se odpravili na Potovanje na otok zakladov. Po zapolnjenem kulturnem domu smo bili organizatorji presenečeni tudi nad obiskom otroške predstave, ki je bila obiskana kot še nikoli.

Četrtek, 22. 8. 2019, smo namenili kulturnemu izobraževanju, in sicer smo v sodelovanju z JSKD Črnomelj gostili Lada Leskovarja, ki nam je predstavil svojo knjigo. Brez njegovih pesmi seveda ni šlo, zato je Lado publiko razvajal tudi s svojim čudovitim glasom.

Konec tedna oziroma vikend smo zapolnili s številnimi dejavnostmi. Petek, 23. 8. 2019, smo začinili z dogodkom na Kozolcu nad Piccolom z naslovom Opojne kapljice in Polabekeraj. Namen tega dogodka je bil predstavitev mladih belokranjskih vinarjev, kot so Vinarstvo Pečarič, Prus, Hoznar in Vinska klet KZ Metlika, publiko seznaniti z izzivi, s katerimi se soočajo le-ti, poskusiti njihova odlična vina ob vodeni degustaciji ter razvajati svoje brbončice ob čudovito pripravljenih jedeh Polone Klančnik Pole ali, kot se je poimenovala sama, Polabekeraj. Večer smo zaključili v stilu rap glasbe, in sicer s koncertom skupin Drill, Reta, Masayah in splitskega raperja Vojka V.

Sobota, ki je sledila odlično obiskanemu petkovemu popoldnevu, torej 24. 8. 2019, ni bila nič manj pestra. Dopoldansko dogajanje je potekalo na Majerju v Črnomlju, kjer se je odvijal turnir v košarki 3×3. Popoldansko dogajanje je bilo zopet v stilu glasbe, in sicer v duhu tehna. Na odru Črnfesta so se nam pridružili mladi belokranjski DJ-i, to so Rok Mikšič, Michelangelo in Enrike, ki so zbrali največ glasov preko FB tekmovanja, za tem pa se je tehno spektakel nadaljeval, in sicer ga je zaključil DJ Rydel.

Kaj še lahko ujameš?

V tednu, ki je pred nami, torej od 26. 8. do 31. 8. 2019, nas čaka še:

  • torek, 27. 8.: kino pod zvezdami (Posledice)
  • sreda, 28. 8.: Gledališče KUKUC in Škratka Sladka
  • četrtek, 29. 8.: Sounds of Slovenia
  • petek, 30. 8.: večer belokranjskih glasbenih skupin 2B, EMBARGO, PULOVER, SIMPTOMI ter delavnica Salse in Reggetona
  • sobota, 31. 8.: HAMO & TRIBUTE 2 LOVE, OPČA OPASNOST, HINOTAMA, PIVO & ČEVAPI

Ker je teden, ki je pred nami, ob enem tudi zadnji teden festivala Črnfest, te vabimo, da se ga udeležiš tudi ti! Tvoj obisk je potrditev za nas mlade, da delamo dobro za vse.

Avtorica: Valentina Ambrožič

Prejšnji članekAtlantic Grupa išče novo generacijo udeležencev Graduate Trainee programa
Naslednji članekPeščene plaže, prijazni receptorji in žuri do zjutraj: 2. del

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.