Peščene plaže, prijazni receptorji in žuri do zjutraj: 2. del

Kako smo prišli in kaj smo počeli v prvih dneh, si lahko prebereš v 1. delu potopisa.

Iz Lizbone nas je pot popeljala najprej na sever države. Kam? V univerzitetno mesto Coimbra in nato v drugo največje portugalsko mesto. Na koncu smo se ohladili še na plažah na jugu.

Coimbra in Porto

Coimbra je univerzitetno mesto, v katerem boš verjetno našel tudi svoj faks. Poglej, če greš lahko tja na izmenjavo. Tja namreč potekajo izmenjave iz kar nekaj slovenskih fakultet.

Z nas je bilo mesto dosegljivo z vlakom iz Lizbone, prenočili pa smo v hostlu, do katerega smo se povzpeli po velikem številu stopnic. Coimbra je namreč mesto, zgrajeno na hribu in doseže nadmorsko višino od 9 pa vse do 500 metrov.

Drugo največje portugalsko mesto Porto je bila naša predzadnja destinacija. Znano je po mnogih znamenitostih ter vinu: Portovcu. Po celodnevnem ogledovanju znamenitosti smo dan zaključili v slogu: na 3 vzporednih ulicah z nočnimi klubi. Večinoma je vstop prost, vsaj za dekleta. ?

Portugalsko mesto Portu ponoči
Ulice v Portu so polne vse do jutranjih ur.

A pozor! Če nameravaš tja okoli polnoči, ne boš srečal skoraj nikogar. Okoli treh zjutraj pa bodo Portugalci že počasi prikapljali.

Lagos

Naša zadnja destinacija je bilo mesto na jugu Portugalske, znano po številnih peščenih plažah, klifih in pestrem nočnem dogajanju.

Poleg Lizbone je jug Portugalske največkrat obiskana turistična destinacija, a so plaže dolge po več kilometrov in se najde prostor za vsakogar. Plus točka so še visoke skalnate skulpture, pod katerimi se gotovo najde kaj sence v vsakem delu dneva.

Peščene plaže v Lagosu
V Lagosu smo se ohladili v mrzlem Atlantskem oceanu.

Morje? Tudi mrzlo. Izkušnja pa izjemna.

Po nekaj dnevih v Lagosu smo se poslovili od naše (od zdaj naprej) najljubše turistične destinacije in s portugalskim Air Portugal iz Lizbone poleteli nazaj v Benetke.

Če obisk Portugalske še ni na tvojem Bucket listi, jo vsekakor dodaj!

Prejšnji članekTo vse se je dogajalo na prvem tednu festivala Črnfest!
Naslednji članekKako bo izgledal študij leta 2050?                                              

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.