Tvoja kariera se prične z izbiro študija

In the Classroom Multi Ethnic Students Listening to a Lecturer and Writing in Notebooks. Smart Young People Study at the College.
Foto: gorodenkoff iz iStock

Vedno hitrejši razvoj na vseh področjih od nas zahteva široko bazo znanja in učenje novih veščin, ki ustrezajo potrebam na trgu dela. Ena najuspešnejših poti do bolje plačane zaposlitve je poklicno izobraževanje in usposabljanje, ki ga v Sloveniji nudi višje strokovno šolstvo.

Do izbire ali menjave poklica vodi več poti, ena izmed ključnih je izbira študija. Študij na višjih strokovnih šolah ponuja razvoj kariere in vstop na trg dela s konkurenčno prednostjo, saj višje strokovno šolstvo velik poudarek daje poklicnemu izobraževanju in usposabljanju. 800 ur študija na višji strokovni šoli se izvaja v podjetju, ob podpori visoko usposobljenih mentorjev. To postavlja višješolske diplomante v kategorijo najbolj iskanih in cenjenih kadrov na trgu dela.

 2 leti študija, 6/1 izobrazbena raven, 120 kreditnih točk

Višje strokovne šole so po vsej Sloveniji in ponujajo 33 atraktivnih študijskih programov v domačem kraju ali kraju, ki je bližje domu. Študij na višji strokovni šoli pa omogoča tudi mednarodne izmenjave v sklopu študija ali praktičnega izobraževanja v vseh državah programa Erasmus+. Pogoj za vpis v višjo strokovno šolo je splošna ali poklicna matura ali mojstrski, delovodski ali poslovodski izpit, ob pogoju treh let delovnih izkušenj ter opravljenem preizkus znanja iz slovenščine (oz. italijanščine ali madžarščine na narodnostno mešanih območjih) in matematike ali tujega jezika.

2 rok za vpis na višjo strokovno šolo bo potekal od 25 do 31. avgusta.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.