Tolkienov Aragorn je zdaj temnopolt: »Naš cilj je moderen prikaz Tolkienovih del«

Aragorn, ki ga je v Gospodarju prstanov zaigral Viggo Mortensen, je v igri Magic The Gathering temnopolt
Aragorn, ki ga je v Gospodarju prstanov zaigral Viggo Mortensen, je v igri Magic The Gathering temnopolt

Tolkienov Gospodar prstanov je delo, ki je v letu 2022 tarča marsikatere spremembe. Bolje rečeno je Srednji svet tisto delo oziroma tarča, ne le Gospodar prstanov. Najnovejši košček te tarče je Aragorn, ki ga oboževalci knjig in filmov poznamo kot bodočega kralja Gondorja in potomca Isildurja. V filmih Petra Jacksona ga zaigra Viggo Mortensen, zdaj pa je lik prejel zanimivo spremembo. Aragorn je zdaj temnopolt.

Sprememba rase naj bi bila moderen prikaz Tolkienovih

Priljubljena igra Magic: The Gathering je že leta 2021 oznanila, da pripravlja tematski set Gospodarja prstanov. To je pomenilo, da bodo lahko igralci uporabljali karte s priljubljenimi liki, kot so Gandalf, Gollum, Frodo in Aragorn. Bitka za Edini prstan, Sarumanova hudodejstva in potovanje na Goro Pogube.

Tolkienova dela so v letu 2022 prejela že kar nekaj sprememb in kritik
Tolkienova dela so v letu 2022 prejela že kar nekaj sprememb in kritik Foto: on magic

»Gospodar prstanov je zgodba o različnih ljudeh Srednjega sveta, ki se združijo v bitki proti Sauronu. Zgodbo smo želeli osvežiti in ustvariti relevantno zgodbo za širše občinstvo,« je povedal Adam Styborski, član Wizards of the Coast, ki skrbi za izdajo igre. »Potopili smo se globoko v izvorno delo, da bi zadeli čisto vse,« je dodal.

»Pretekla dela so prikazala raznoliko sliko tega sveta, naš cilj je moderen prikaz Tolkienovih del,« je še povedal. Vse to je seveda povezano s spremembo Aragornovega izgleda, ki je zdaj precej drugačen. Na sliki je prikazan kot temnopolt moški s kratkimi lasmi. Oboževalci Tolkienovih del so po večini razočarani, saj dela njihovega priljubljenega avtorja ne uspejo rešiti pred spremembami na vseh straneh.

S prvim septembrom bo izšla Amazonova serija Prstani moči (The Rings of Power), ki je prejela že nič koliko kritik. Pred dnevi je pravice za filme Gospodar prstanov in Hobit ter določena literarna dela kupilo podjetje Embracer Group.

Magic: The Gathering je spremenil lik Aragorna
Magic: The Gathering je spremenil lik Aragorna Foto: on magic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekTvoja kariera se prične z izbiro študija
Naslednji članekZnanstveniki identificirali novo fosilno žuželko
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.