Ujemite popolne trenutke s Huawei Mate 50 Pro

Nika Zorjan s telefonom v roki
Foto: on Huawei

Čim bolj jasno, tem bolje! Navadili smo se pomembne življenjske trenutke zabeležiti s fotografijami in video posnetki, ki jih skoraj brezpogojno ustvarijo pametni telefoni. Z napredkom tehnologije pa so se hkrati povečala pričakovanja glede kakovosti in zmogljivosti njihovih kamer.

Novi pametni telefon Huawei Mate 50 Pro predstavlja izjemno kamero Ultra Aperture z 10-stopenjsko fizično nastavljivo zaslonko. Njena uporaba pa je odvisna od fotografskih veščin. Na voljo je samodejni način, kjer algoritem poskrbi za prilagajanje zaslonke glede na prizor fotografiranja, in ročni način, ki nam da moč prilagajanje globinske ostrine in ravni zamegljenosti ozadja.

Poleg napredne programske opreme je Huawei Mate 50 Pro opremljen z vodilno strojno opremo in algoritmi za zajem jasnih fotografij in videoposnetkov praktično v vseh svetlobnih razmerah. Glavna kamera s svetlobno izredno močno zaslonko f/1.4 skupaj z izredno tehnologijo XD Fusion Pro s povečanim vnosom svetlobe dosega popolne ravni svetilnosti in zajetih podrobnosti ter izboljšuje fotografsko izkušnjo.

Prilagodljiva globinska ostrina

Usklajeno delovanje med strojno in programsko opremo je bistvenega pomena za popolno fotografijo. Čeprav smo že videli zasnovo nastavljive zaslonke na pametnih telefonih, pa ti do zdaj niso imeli programske opreme, ki bi jo izkoristila.

Pametni telefon Huawei Mate 50 Pro je obenem sploh prvi z 10-stopenjsko nastavljivo zaslonko objektiva glavne kamere z izredno natančnim nadzorom svetlobe, ki pade na površino fotografskega tipala. Na voljo sta sicer dva načina izkoriščanja te izjemne danosti. Samodejni način bo uporabil eno od štirih nastavitev zaslonke in glede na zaznani scenarij prilagodil količino zajete svetlobe. Mnogo bolj zmogljiv je ročni oziroma profesionalni način. Omogoča namreč izbor med desetimi stopnjami na intervalu med f/1.4 in f/4.0.

Mobilni telefon
Foto: on Huawei

Popolna fotografija v vseh svetlobnih razmerah

Fotografiranje v slabih svetlobnih razmerah in ponoči vedno postavi pred test zmogljivosti naprave kot tudi veščine fotografa. Najboljši se celo izogibajo uporabi bliskavice, saj s tem, ko zakrije oddaljene podrobnosti, uniči dobršen del lepote prizora. Huawei Mate 50 Pro se težave loteva drugače.

Poleg izboljšanega objektiva, ki prepušča več svetlobe in večje svetlobne občutljivosti tipala, kakovost fotografij v vseh svetlobnih razmerah zagotavlja tehnologija XD Fusion Pro. Zaslužna je za ostre in podrobne nočne fotografije, kar doseže s pomočjo natančnega umirjanja svetilnosti in barvne temperature.

Nočni način je posledično sposoben celo v zelo temnem okolju posneti fotografijo z izrazitimi temnimi in svetlimi deli, polnimi podrobnosti, na katerih so hkrati topli in hladni barvni toni. Poleg tega lahko na zaslonu kadrirate in opazujete, kako bo Huawei Mate 50 Pro samodejno osvetlil pogled in ga zbistril z gladkimi prehodi.

Povsem nov pomen portretov

Portretni način postaja eden najpogosteje uporabljenih. Poleg poudarjanja sebe ga namreč uporabljamo za fotografiranje družine in prijateljev ter predmetov. Še posebej atraktivni so portreti z zamegljenim ozadjem.

Mate 50 Pro poveča učinek zamegljenega ozadja z izredno veliko zaslonko glavne kamere, ki deluje v tandemu z računalniškimi sposobnostmi portretne segmentacije. To omogoči zameglitve ozadja na optični ravni, ki se razlikuje od podobnega učinka na običajnih pametnih telefonih. Subjekt fotografiranja zato iz okolice izstopa z gladko kožo, naravnim tonom kože in učinkom svetlih oči.

Kaya Solo s telefonom v roki
Foto: on Huawei

Obenem lahko majhno in srednje odprto zaslonko izkoristite, da pokrajine in subjekti sobivajo znotraj ene fotografije. Na skupinski fotografiji to pomeni jasne ljudi v ospredju in tiste v zadnji vrsti.

Izjemne optične povečave

Optična povečava je že nekaj časa še ena lastnost dobre in vsestranske mobilne fotografije. S ciljem fotografiranja od daleč in hkrati doseči jasne fotografije.

Ena od kamer pametnega telefona Huawei Mate 50 Pro je zato opremljena s periskopskim objektivom, da bi v tandemu z izjemno zmogljivimi programskimi algoritmi podpiral do 200-kratno povečavo. Največ med vsemi pametnimi telefoni na trgu. Obenem na novo zasnovana širokokotna kamera podpira super makro način za izjemne fotografije celo očem skritega sveta, pri čemer so zmogljivosti na voljo tudi med snemanjem videa.

Razpoložljivost

Huawei Mate 50 Pro je v Sloveniji že na voljo v črni in srebrni barvi po priporočeni ceni 1299 evrov.

Poleg telefona Mate 50 Pro sta novost v Huaweievi ponudbi tudi telefona srednjega razreda Huawei nova 10 in Huawei nova 10 Pro. Oba se ponašata z impresivno ultra širokokotno sprednjo kamero s kar 60-milijonskim slikovnim tipalom, ki lahko zajema posnetke v ločljivosti 4K. Huawei nova 10 Pro ima poleg te še 8-milijonsko portretno kamero za kristalno čiste posnetke od blizu, ki kot prva v industriji podpira 2-kratno optično in do 5-kratno digitalno povečavo.

O podjetju Huawei Consumer BG

Huaweievi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva. Huawei je po svetu vzpostavil že 14 raziskovalnih in razvojnih centrov, vključno v Nemčiji, na Švedskem, v Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Consumer BG je ena od Huaweievih treh poslovnih enot in ima pod okriljem pametne telefone, tablične računalnike, osebne računalnike, nosljive naprave, storitve v oblaku in drugo. Huaweieva globalna mreža je zgrajena na več kot 30 letih strokovnega znanja in izkušenj v telekomunikacijski industriji in je posvečena zagotavljanju najnovejših tehnoloških rešitev uporabnikom po vsem svetu.

Za več informacij prosimo obiščite: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas:

Facebook

YouTube

Instagram

Skupnost

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.