Že osmo prestižno mednarodno odličje za vinsko klet Zlati grič to jesen!

Letošnjo jesen v vinski kleti Zlati grič nad Slovenskimi Konjicami podirajo rekorde. Tako so te dni prejeli še eno v seriji odličnih novic: njihova bela Konjiška penina je bila na mednarodnem ocenjevanju penin Glass of Bubbly Awards v kategoriji Summer Days nagrajena z najvišjim, zlatim priznanjem. Tako je ta najmanj 24 mesecev zorjena penina s posebnim, svežim in aromatičnim karakterjem ponosnim vinogradnikom iz mesta cvetja in vina prinesla že kar osmo vrhunsko mednarodno priznanje letos.

Pred kratkim so namreč njihova vina slavila na še dveh vrhunskih tekmovanjih vinarjev na svetu: londonskem Decanter World Wine Awards ter dunajskem AWC Vienna.

V Londonu je največ točk in s tem srebrno priznanje od ocenjevalcev prav tako prejela bela Konjiška penina. Z bronastim priznanjem se je okitil njihov Rose 2019, bron pa je prejel še Modri pinot 2016. Nad prvim boste zagotovo navdušeni vsi ljubitelji svežih in sadnih vin z intenzivnimi aromami, drugi pa je pisan na kožo vsem tistim oboževalcem rdečih vin, ki prisegate na globoko rdeča, rubinasta vina bogatih in polnih sadnih okusov.

nagrajena vina zlati grič decanter 2020
Letošnji nagrajenci Decanter Wolrd Wine Awards: Modri pinot 2016, Rose 2019 in Konjiška penina iz vinske kleti Zlati grič. Foto: Vinska klet Zlati grič.

Na AWC Vienna  so ocenjevalci vinom iz vinske kleti Zlati grič podelili tri srebrna priznanja. Modri pinot 2016 in Rose 2019 sta tako poleg bronastih priznanj z Decanterja prejela še vsak po eno srebrno odličje na Dunaju. Poleg svežega Roseja in po jagodah in malinah dišečega rubinastega Modrega pinota je mednarodne strokovnjake pri naših severnih sosedih navdušil še hladno maceriran Sivi pinot 2019, stisnjen iz ročno prebranih jagod, ki ga odlikuje odprt, saden, na mešanico domačega jabolka in eksotičnega manga spominjajoč vonj.

nagrajena vina zlati grič awc vienna 2020
Nagrajenci awc vienna: Sivi pinot 2019, Modri pinot 2016 ter Rose 2019 iz vinske kleti Zlati grič. Foto: Vinska klet Zlati grič.

Za nameček pa se je njihov Rose letnik 2019 na ocenjevanju Great American Wine Competition okitil še z zlatom.

Vsa nagrajena vina lahko kupite v trgovini vinogradniškega posestva Zlati grič v Slovenskih Konjicah ali v njihovi spletni trgovini. Ker želijo svojim kupcem stati ob strani tudi v teh za večino težkih dneh, so na Zlatem griču pripravili posebno ponudbo. Ob nakupu šestih steklenic ali več vam do 20. novembra nudijo kar 20 % popust na vsa vina in penine.

trgovina zlati grič

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.