Zmore vse in še več, prav tako pa privabi zavidljive poglede

Ko se pogovarjamo o zasnovi pametnih telefonov, je v ospredju teza, da je večje tudi boljše. Toda resničnost je običajno drugačna, saj so telefoni Ultra in Max s skoraj 7-palčnimi zasloni in težo do 220 gramov preobsežni za povprečno človeško dlan.

Huawei nikdar ni slepo sledil industrijskim trendom, zato se pametni telefon P50 Pro izogiba pojmovanju, da morajo biti premijski telefoni velike »plošče«, ki jih ni mogoče udobno uporabljati z eno roko. Zato vas vabimo, da spoznate vrhunski pametni telefon, ki zaradi zmogljivosti ne žrtvuje oblike in ergonomije.

Lahek, kompakten in udoben za enoročno rabo

Huawei je P50 Pro zasnovan z mislijo na udobje uporabe. S 16,7-centimetrskim (6,6-palčnim) na straneh ukrivljenim zaslonom in drugje skoraj nevidnimi robovi, ponuja izjemno vizualno in uporabniško izkušnjo. Daleč od tega, da bi bil prevelik za rokovanja, čeprav nudi več kot dovolj veliko zaslonsko površino. S težo 195 gramov je tudi lažji od vseh premijskih telefonov na trgu in ga lahko preprosto uporabljate z eno roko.

Dvojna matrična kamera je še en ikonični oblikovalski podvig

Pametni telefoni serije P so vedno imeli edinstveni dizajn, ki se je vtisnil v spomin uporabnikov. Huawei P9 je uvedel inovativni trak s prvo dvojno zadnjo kamero, medtem ko je P20 presenetil s prelivanjem barv na hrbtni strani ohišja. Serija P50 nadaljujejo zapuščino predhodnikov z vizualno osupljivim modulom dvoje matrične kamere. Predstavlja namreč odmik od splošno sprejetih smernic oblikovanja zadnjega fotografskega sklopa.

Sklop Dual-Matrix z dvema obročema je hkrati minimalističen in izredno privlačen. Njuna popolna simetrija simbolizira lepoto strukture, dizajna in umetniški pristop k oblikovanju. Huawei P50 Pro je na voljo v dveh novih barvah, kakavno zlati in zlato-črni, in je zasnovan, da izstopa.

Preseganje fizikalnih zakonov z optiko XD

Dodajanje objektivov in vgradnja tipal z višjimi ločljivostmi je bil zadnja leta običajni pristop iskanja napredka v mobilni fotografiji. Toda ker mora biti pametni telefon ravno tako kompakten, obstajajo omejitve, v kolikšni meri ga lahko dosežemo z izboljšavami elektronike (strojnih komponent). Naslednji korak v preboju možnega, je zato dosežen s programsko opremo. Natančneje optika Huawei XD oziroma prvo tehnologijo popravljanja slikovnega signala na svetu.

Pri digitalni fotografiji gre za prenos elementov iz resničnega življenja v neobdelane podatke, ki jih zajeme fotografsko tipalo. Pri pametnih telefonih brez optimizirane programske opreme se nekateri med prehodom zagotovo izgubijo. Optika Huawei XD zato uporabi algoritme umetne inteligence na telefonu, da jih obnovi, še predno jih prejme procesor za obdelavo slikovnega signala (ISP). Predstavlja most med resničnostjo in možgani pametnega telefona P50 Pro.

Pogon True-Chroma in čudovit zaslon

Za naslednji veliki preboj gre zasluga pogonu True-Chroma Image, s katerim Huawei P50 Pro poustvari žive barve resničnega sveta in jih prikaže na vrhunskem zaslonu True-Chroma. Proces se začne na ravni strojne opreme z več spektralnim tipalom sposobnim zaznati skoraj ves svetlobni spekter oziroma 50-odstotkov več kot so tega sposobna tipala na drugih pametnih telefonih. Pogon True-Chroma Image na osnovi meritev nato analizira in nastavi prikaz barv, pri čemer uporabi več kot 2000 barv iz palete P3. Rezultat je slika z živahnimi in resničnimi barvami.

Zaslon telefona je na bokih ukrivljen (3D), podpira 120-herčno osveževanje in 300-herčno vzorčenje dotika za gladko in odzivno vizualno izkušnjo, nudi podporo za barvno paleto P3 in je sposoben prikazati 1,07 milijarde barv. Vsakega tudi natančno nastavijo (kalibrirajo), da dosežejo natančnost reprodukcije barv primerljivo z natančnostjo referenčnih zaslonov za profesionalno rabo.

Celovitost pametnega telefona Huawei P50 Pro zaokrožuje vrhunski procesor, celodnevna avtonomija baterije in intuitivna programska oprema za brezhibno povezljivost z drugimi napravami Huawei. P50 Pro je zato pametni telefon, ki je odličen na pogled in hkrati tudi odlično deluje.

Bogat ekosistem naprav

Vzporedno s telefonom P50 Pro je Huawei v Sloveniji predstavil tudi zložljiv P50 Pocket, oba pa se pridružujeta širokemu naboru drugih naprav, ki jih je Huawei predstavil v zadnjem času. Najprej sta tu telefona srednjega cenovnega razreda Huawei nova 9 in Huawei nova 8i, tema pa sledijo še pametne ure serije Watch GT 3, monitorja MateView in MateView GT ter prihajajoče slušalke FreeBuds Lipstick, ki so tudi odličen modni dodatek.

Za več informacij obiščite: consumer.huawei.com/si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.