Razturaj na prvem zmenku!

Obstajata dva tipa ljudi: brezupni romantiki, ki o valentinovem sanjajo celo leto, in realisti, ki se jim to zdi prenapihnjen, nepotreben praznik. Tako enim kot drugim pa so skupni pri zmenki. Ti nam lahko povzročajo stres, saj ne vemo, kaj pričakovati, kaj sogovornika vprašati, ne vemo niti, kdaj je pravi čas za beg. Konec koncev, kateri sploh so »red flagi«? Zate smo pripravili vodič, ki ti bo pomagal v tovrstnih situacijah ne glede na praznik, mesec oziroma obdobje, v katerem se nahajaš.

»Prava« vprašanja

Prava vprašanja so tista, ki ti pomagajo pridobiti čim več informacij – kakšen tip človeka je, kaj mu/ji je všeč in kdo sploh je. Tako lahko oceniš, ali obstaja potencial za vaju ali pa je vse samo velika potrata časa.

Velikokrat se nam zdi, da so najboljša vprašanja tista klasična, direktna: od kod si, imaš kaj bratov/sester, koliko si star in tako dalje. Ne pravimo, da ta niso potrebna, vendar pa niso najpomembnejša. Najpomembnejša so tista zanimiva vprašanja, s katerimi se lahko zabavata in obenem izvesta čim več drug o drugem, brez da se tega sploh zavedata.

  1. Kaj te dela edinstvenega?

Mogoče je očitno, vendar nekoga lahko najbolje spoznaš, če ga »prisiliš« v to, da govori o sebi. Tako vprašanje je odprto in da sogovorniku priložnost, da se razgovori.

  1. Kaj so zabavna dejstva o tebi?

Poizvedba o zanimivih, nenavadnih dejstvih je zanimiv način spoznavanja. Izveš lahko nekaj, česar mogoče v nasprotnem primeru ne bi. Mogoče je bil na televiziji, v kakem realističnem šovu, kaj pa veš.

  1. Ali bi raje … ?

Tovrstna vprašanja, ko mora sogovornik izbrati med dvema možnostma, so odličen način prebijanja ledu. Lahko jih popelješ v katerokoli smer. Lahko so zabavna in lahkotna ali resna in globoka. Prilagodi se razpoloženju!

  1. Kaj te živcira?

Tako lahko posameznika veliko boljše razumeš in vidiš, kakšen tip človeka je. Prav tako pa vzpostaviš odprt in iskren odnos že na začetku.

  1. Kdo so posebni ljudje v tvojem življenju?

Najboljši vpogled v človekov značaj ti nudi pogovor o njegovih najbližjih – ni lepšega od tiste iskrice v očeh, ko nekdo opisuje svoje ljubljene.

»Red flagi«

Na žalost se vsak zmenek ne izide tako, kot bi si želeli. Ali pa sprva se, vendar pozneje ugotoviš, da so obstajali znaki, ki so ti nakazovali drugačno zgodbo, pa jih nisi opazil oziroma si se jih odločil ignorirati. Nasvet: nikoli ne ignoriraj »red flagov«. Lahko te rešijo pred bolečino.

  1. Obsedenost s telefonom

Če se mu/ji zdi telefon bolj zanimiv od tebe, verjetno nekaj ne štima.

  1. Obtoževanje bivšega partnerja

Ni prijetno, če nekdo na prvem zmenku govori samo o bivšem in če njega obtožuje za vse težave v razmerju. Konec koncev boš mogoče ti naslednji hudobnež v podobni zgodbi.

  1. Nesramnost do natakarjev

Odnos do natakarjev oziroma tujcev ti veliko pove o tem, kakšen tip človeka je tvoj sogovornik.

  1. Kovanje v zvezde

Če te pretirano hvali že na prvem zmenku, brez da bi te zares poznal, je to slab znak. Hočeš biti namreč z nekom, ki je s tabo zaradi tebe, ne pa zaradi neke nerealistične predstave o tebi.

  1. Bahanje

Super je, če je človek ponosen na svoje dosežke. Vendar za vse obstaja meja. Če se že sprva pretirano hvali, je to lahko znak visoke negotovosti ali ega.

Vprašanj in »red flagov« je veliko, vendar so to tista najosnovnejša, ki ti bodo naslednjič pomagala. Drugače pa se sprosti in uživaj na zmenku! Če nič drugega, boš imel vsaj zabavno pripoved za vnuke.

Prejšnji članekZmore vse in še več, prav tako pa privabi zavidljive poglede
Naslednji članekNajboljši filmi o vietnamski vojni

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.