Zvezdniško odprtje nakupovalnega centra Supernova Ljubljana Rudnik

Otvoritev najsodobnejšega nakupovalnega centra Supernova Ljubljana Rudnik je privabila številne znane obraze in množico kupcev. Ti so uživali v nočnem nakupovanju, v izjemnih popustih in ugodnostih ter se zabavali ob zvokih vrhunskih glasbenikov, med katerimi je obiskovalce najbolj razvnel kralj elektro swinga Parov Stelar.

Ljubljana je bogatejša za sodobni nakupovalni center, saj je Supernova Ljubljana Rudnik zasijala v popolnoma novi luči in razveselila ljubitelje nakupovanja, gastronomije in zabave. Razširjeni center, naložba vanj je dosegla 70 milijonov evrov, poleg že znanih premierno predstavlja trgovine, ki jih v Sloveniji še ne poznamo, restavracije in bare, kinodvorane ter celo zabaviščna parka, ki bosta z zunanjimi igrali poskrbela, da bodo imeli od obiska veliko tudi najmlajši.

otvoritev Supernova Ljubljana Rudnik

Obiskovalci sinočnje otvoritve so od osme ure naprej uživali v iskrivih domislicah Klemna Slakonje, ki so mu sledili vrhunski nastopi Marka Stankoviča, VIP Banda, Amaye in Lee Sirk. Klemen nam je ob tem zaupal misli, ki so se mu porajale med nastopom, saj nenazadnje že dolgo nismo bili na tako veličastni otvoritvi. »Začutil sem energijo obiskovalcev in se ji preprosto prepustil. Navdušen sem, da sem stal na odru pred tolikšnim občinstvom, zato sem vesel povabila Supernove.« Podobnega mnenja so bili tudi drugi nastopajoči, ki svojo glasbo ustvarjajo za ljudi in imajo zato najraje nastope v živo. »Ustvarjam zaradi poslušalcev in energije, ki mi jo dajejo. Ker je bilo priložnosti zadnje leta manj, sem vesela, da sem danes lahko stala pred tolikšnim hvaležnim občinstvom,« je svoj nastop zaključila simpatična Amaya. Nobenega dvoma ni, da so obiskovalci uživali v nastopih, saj so to pred odrom nedvoumno pokazali z odzivi na pozive glasbenikov in plesom v priljubljenih ritmih njihovih skladb.

otvoritev Supernova Ljubljana Rudnik

Po nastopu slovenskih glasbenikov je okoli desete zvečer nebo nad razširjenim nakupovalnim centrom razsvetlil veličasten, a do okolja prijazen ognjemet, ki je napovedal višek večernega dogodka, nastop kralja elektro swinga, avstrijskega DJ-ja, producenta in vizualnega umetnika Parova Stelarja. Bil je prava paša za oči in ušesa. Priljubljeni glasbenik je namreč pripravil spektakularni šov s številnimi novimi skladbami ter s popolnoma novo scensko zasnovo in vizualnim doživetjem. Plesna glasba, ki združuje vplive swinga in džeza, mešanega s housom in hip hopom, je pričakovano razvnela obiskovalce, ki so se brez zadržkov prepustili njenim ritmom. Pri tem so neizmerno uživali in si želeli, da nastopa nikdar ne bi bilo konec. A ko se je zaključil, so odšli z novimi izkušnjami in spomini. »Navdušen sem, čeprav ne morem reči, da sem pretirani ljubitelj elektronske glasbe. Toda energija in ritmi so me preprosto prepričali, morda je razlog tudi v tem, da je bilo podobnih nastopov zadnja leta malo. Všeč mi je tudi nakupovalni center, saj sem v njem našel veliko trgovin in restavracij, ki me zanimajo. Zato se bom vanj redno vračal,« nam je zaupal vidno navdušen poslušalec.

V razširjenem nakupovalnem centru se je že prvi dan kar trlo obiskovalcev, ki so uživali v bogati in raznovrstni ponudbi trgovin in gastronomskega kotička, kjer je poleg drugih svoje mesto našla tudi restavracija McDonald’s. Vtise nam je zaupal naključni vprašani: »Vedno sem si želel, da bi vse, kar potrebujem, našel na enem mestu. Z novimi trgovinami v nakupovalnem centru je to zdaj veliko lažje. Všeč mi je, da lahko pridem, tudi ko si želim sprostiti in nekaj dobrega pojesti. Parkirnih mest je dovolj, naš župan pa je obljubil, da bo v bližini kmalu tudi železniško postajališče.« Njegova spremljevalka pa nam je še zaupala: »Že prvi dan sem v novem, večjem centru našla nekaj, kar sem že dolgo iskala, a tega nikjer niso imeli.«

Sredina otvoritev je bila le prvi dogodek, s katerim so pospremili otvoritev nakupovalnega centra Supernova Ljubljana Rudnik. Za obiskovalce vseh starosti je namreč ravno tako zanimiva napoved dogodkov v soboto, 9. aprila:

  • Gledališča in predstave so bili dolgo zaprti, zato bo dopoldne med 10.00 in 14.00 rezervirano zanje. Žonglerji, akrobati na hoduljah, cirkusanti, tovarna milnih mehurčkov in plesalci bodo poskrbeli za pravo pomladno vzdušje!
  • Oder nakupovalnega središča Supernova Ljubljana Rudnik bo nato med 11.00 in 13.00 rezerviran za nastope Roka Terkaja, Nipketa in Dejana Vunjaka.
  • Popoldanske ure med 17.00 in 19.00 pa so rezervirane za Polkaholike, BQL, Niko Zorjan in Dina Petriča.

Poleg tega lahko obiskovalci že sodelujejo v nagradni igri, v kateri bodo imeli možnost, poleg drugih nagrad, osvojiti nov električni avto Opel Mokka-e. Nagradna igra bo potekala do sobote 9. aprila, ko bodo ob 18.00 v avli nakupovalnega centra Supernova Ljubljana Rudnik izvedli veliko finalno žrebanje. Vsak, ki želi sodelovati, pa mora v tem času na INFO točki v 1. nadstropju ustrezno izpolniti kupon in ga oddati v boben za žrebanje, ki se nahaja v preddverju.

O skupini Supernova

 Skupina Supernova je mednarodno podjetje s sedežem v Gradcu, usmerjena v razvoj in upravljanje poslovnih nepremičnin. Trenutni portfelj skupine Supernove obsega 73 maloprodajnih nepremičnin in sedem nezazidanih lokacij v vrednost 1,6 milijarde evrov. Glavni trgi skupine Supernova so Hrvaška, Slovenija, Romunija, Avstrija in Slovaška. Skupina Supernova z inteligentnim razvojem in strateškimi prevzemi načrtuje nadaljnjo rast skupine ob spoštovanju konservativne strukture financiranja, hkrati pa vlaga v rastoče trge, hotelske nepremičnine in obnovljive vire energije.

Skupina je v Sloveniji prisotna 20 let. V upravljanju imajo 24 nakupovalnih centrov Supernova s skupno površino 350.000 kvadratnih metrov v 16 mestih po Sloveniji. Z nakupovalnimi centri so prisotni v Ajdovščini, Celju, Jesenicah, Kamniku, Kopru, Kranju, Ljubljani, Mariboru, Metliki, Novi Gorici, Novem mestu, Postojni, na Ptuju, Ravnah na Koroškem, Slovenj Gradcu in Slovenskih Konjicah. V razvoj in nakupe so v Sloveniji vložili 725 milijonov evrov,  sodelujejo s 600 najemniki, v centrih skupine Supernova pa je zaposlenih 10.000 ljudi.

Supernova Ljubljana Rudnik

Skozi leta:

2002 Na slovenski trg so vstopili z razvojem dveh samostojnih prodajaln ter dveh maloprodajnih projektov v Kopru in Ljubljani, ki sta bila kasneje prodana.

2008 Razvili in odprli so nakupovalni center Supernova Ljubljana Rudnik.

2010 Razvili in odprli so maloprodajni park Supernova Koper.

2012 Razvili in odprli so nakupovalni center in trgovski park Supernova Nova Gorica.

2016 Prevzeli so nakupovalni park v Mariboru in ga razvili v nakupovani center Supernova Maribor.

2019 Skupina Supernova je v letu 2019 pridobila vodilni maloprodajni položaj na slovenskem trgu po številu nakupovalnih centrov in skupni najemni površini. Skupina Supernova je iz Mercatorjevega portfelja prevzela 10 maloprodajnih nepremičnin v Ljubljani v Šiški, Kranju na Primskovem, Kranju na Savskem otoku, Ajdovščini, Celju, Jesenicah, Kopru, Slovenj Gradcu, Novem mestu in Postojni. Isto leto je skupina Supernova nadaljevala uspešno širitev s prevzemom  11 nakupovalnih centrov Qlandia (nakupovalni centri v Kamniku, Kranju, Krškem, Mariboru, Novi Gorici, Novem mestu, na Ptuju in trgovski parki v Mariboru Tezno, Metliki, Ravneah na Koroškem in Slovenskih Konjicah). Vlagali so v marketinške aktivnosti in vse pridobljene centre združili pod isto blagovno znamko Supernova.

2022 6. aprila so odprli razširjeni del nakupovalnega centra Supernova Ljubljana Rudnik. Investicija v razširitev je znašala 70 milijonov evrov. Razširjeni nakupovalni center se razteza na 50.000 kvadratnih metrih, v njem je 109 trgovin, od tega 50 novih, 7 najsodobnejših kinodvoran, 19 restavracij in barov v dveh nadstropjih s terasami, 2 zabaviščna parka, fitnes center ter 2.552 parkirnih mest, od tega 1.800 v garažni hiši.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.