6 vremenskih teorij zarote zaradi poplav: Vreme ne obstaja, vreme so ščarali

Vremenske teorije zarote
Vremenske teorije zarote Foto: oobqoo iz iStock

Slovenijo so v avgustu prizadele hude poplave, ki so posledica podnebnih sprememb. Poplave so prizadele večino države in mnogi ljudje so ostali brez vsega. Ampak ljudje zaradi te naravne katastrofe, nič bolj ne verjamejo v podnebne spremembe. Veliko bolj prepričano so namreč, da vreme sploh ne obstaja, oziroma da so nam vreme »sčarali«. Žal takšne teorije zarote širijo tudi politiki.

Krogi na radarski sliki

Krogi na radarski sliki so najpogostejši vzrok za prepričanje ljudi, da nekaj smrdi. V zadnjem času smo veliko zrli v naše zaslone, da bi vedeli, kako se premikajo nevihte. Na nekaterih radarskih slikah so se pojavili zanimivi krogi, ki pa so sprožili mnogo polemik.

Vendar pa ne gre za novost. Takšni koncentrični krogi so se na radarski sliki pojavili že leta 2017. Na ARSO pa so pojasnili, da je to posledica pomanjkljivosti merjenja padavinskih oblakov z radarjem. Krogi so posledica naglega dvigovanja antenskega snopa radarja. Razlike v višini in meritvah pa ustvarijo kolobarjasto meritev pogosto z izmeničnimi rumenimi in rdečimi kolobarji.

Objava o koncentriranem krogu radarske slike
Objava o koncentriranem krogu radarske slike

Podzemne tovarne in HAARP tehnologija

Kuhanje vremena svetovnih velesil je vse pogostejša razlaga ljudi za silovite vremenske pojave. Poleg skritih podzemnih tovarn, ki bi se naj nahajale v Italiji in Španiji so nastali tudi mnogi videi in objave, ki se navezujejo na ameriško tehnologijo HAARP. To je tehnologija, ki je namenjena za ionosferske raziskave, slednja pa naj bi bila kriva za vsak močnejši dež, sneg ali sušo.

Med tistimi, ki širijo tovrstne teorije zarote, je tudi predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović, ki še ni naletel na družbeno histerijo, ki je ne bi poskušal izkoristiti za politično promocijo. Stevanović je na tiktoku objavil video, v katerem je za vremenske pojave okrivil tudi človeške posege ter šel razlagat HAARP; eksperimente Nikole Tesle in poskuse spreminjanja oscilacij človeških možganov.

Čudni oblaki

Seveda so ljudje zagrizli tudi v vprašanja o obliki oblakov. Letos so bili po številnih krajih po Sloveniji namreč videni zanimivi oblaki, ki so bili malo drugačnih oblik, kot smo jih vajeni. Mnoge pa je to vodilo do spoznanja, da takšni oblaki gotovo ne morejo biti popolnoma naravni, ampak da so le ti še večji dokaz, da nam nekdo kuha vreme.

Poplave v Sloveniji so izmišljene

Tudi poplave, ki so uničile mnogo domov in spremenile mnoga življenja v Sloveniji, za nekatere niso bile dovolj tragične. Na facebooku je namreč nekaj ljudi, ki so prepričani, da so bile poplave zrežirane, namenjene samohvali in poveličevanju posameznih skupin ljudi, predvsem gasilcev.

Kuhanje kisa

Vendar pa to še zdaleč ni vse, nekateri ljudje so se namreč odločili, da vzamejo vreme v svoje roke in so se spravili nad točo s kisom. Kako kis odžene oblake in po mnenju nekaterih sčisti nebo, ni znanstveno dokazano. Vseeno pa to ne odvrne mnogih posameznikov, da ne stočijo litrov kisa z namenom, da preženejo točo in poplave.

Nenavadna receptura se je udomačila in skrivnost uspeha je najbrž v gospodinjski preprostosti: vsakič ga je potrebno izparevati v zrak določeno količino in potem čudežno izginejo nevarne kemične sledi, nebo pa je s tem očiščeno. Tudi slovenski uporabniki socialnih omrežij poročajo o gromozanskih količinah kisa, do nekaj litrov na dan, pomešanih z vodo in nato na različne načine razpršenih v ozračje. Mnogi uporabniki socialnih omrežij so celo prepričani, da je kis, ki so ga izparevali, njihovo ulico rešil poplav.

woman, apple pie, pastries
Foto: Finn-b iz Pixabay

Orgonski topovi

Orgonski top
Foto: on Facebook

Bioenergetiki pa so našli še en, dokaj drag način, kako sestreliti slabo vreme z neba. Uporabljajo namreč orgonski top, katerega moč je povezana z dobrimi energijami in varovanjem pred točo. Orgonska energija naj bi bila temeljna življenjska sila, ki je bila dolgo poznana le ljudem, ki so bili v stalnem stiku z naravo. Nekateri znanstveniki pa so ugibali, ali je orgonska energija morda univerzalni eter, energija, ki poganja vesolje.

Orgonskih topov, ki so sestavljeni iz kamene strele, opilkov, vilinskih kamnov, kadila in šestih bakrenih cevi ter naj bi razbijali nevihtne oblake, je v Sloveniji že več kot 50, a jim uradna znanost še ne daje veljave. »Moraš verjeti v to in potem ima učinek. Če pa to postaviš kar tako, zato da maš, pa ni učinka,« je pojasnil bioenergetik Alfred Primorc.

Prejšnji članekPrve fotografije zadnjega Miyazakijevega filma, Deček in žerjav
Naslednji članekNajvečje leseno mesto na svetu: Projekt, kot ga zgodovina še ni videla

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.