Najbolj grozne živali, ki so že izumrle

Dinosaur Fossil (Tyrannosaurus Rex) Found by Archaeologists
Foto: Divaneth-Dias iz iStock

Najstrašnejše živali, ki so že izumrle. Kakšen bi bil svet, če bi te živali še obstajale, je zanimivo vprašanje. Vsekakor bi bilo naše življenje malo drugače. Dinozavri in Megalodon sta odšteta, saj jih že kar predobro poznamo. Čeprav strašljive, so te živali vseeno čudovite in vsaka nova stvar, ki jo izvemo o njih je fantastična.

Titanoboa

Odkriti so le fosili te vrste kač, ki je živela pred 60 milijoni let. Njeno ime se dobesedno prevede v Velikanski udav. Živele naj bi na področju današnje Kolumbije. Po najdbi vretenc so jih primerjali z vretencami živečih kač in ugotovili, da bi bi bile težke okoli 1100 kilogramov in dolge preko 13 metrov.

Titanoboa

Deinosuchus

Izumrli sorodnik krokodilov je živel pred pred približno 75 milijoni let. Njegovo ime pomeni Grozni krokodil. Iz njegovih ostankov so ugotovili, da so bili dolgi več kot 13 metrov in tehtali več kot 8 ton. Predvidevajo, da je bila to žival z močnejšim ugrizom od vseh mesojedih dinozavrov in vsekakor današnjih krokodilov.

Deinosuchus

Monesi

S polnim imenom Josephoartigasia monesi je največji glodalec, ki je kadarkoli živel. Z dolžino 3 metrov in višino 1.5 metra je bila to ogromna podgana. Tehtala naj bi med 500 in 2 tisoč kilogrami. Ostanke so našli v Južni Ameriki. Bi imeli tako miško tudi doma?

Josephoartigasia

Daeodon

Izumrla vrsta, ki je živela v Severni Ameriki pred približno 20 milijoni let. Bil je prednik prašiča, ki je bil vsejed. Visok je bil skoraj 2 metra, dolg 4 metre in tehtal okoli ene tone. Vsekakor grozljiv prašič.

Daeodon

Megalania

Pradedek današnjih Varanov je bil tisto zaradi česa se pišejo legende. Več kot 7 metrov dolg in 500 kilogramov težak zmaj je teroriziral Avstralijo pred 50 tisoč leti.

Megalania

Phorusrhacidae

Grozljiv ptič, ki je živel v Južni Ameriki v obdobju med 60 in 2 milijoni let nazaj. Mesojedi in neleteči ptiči so bili stvar nočnih mor. Veliki do 3 metrov so lahko dosegli hitrost do 50 km/h kar je strašno.

Grozni ptič

Urednik portala Student.si

Prejšnji članek5 razlogov, zakaj jesti temno čokolado
Naslednji članekNajvečje znanstvene obletnice v letu 2020
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.