Podnebne spremembe prizadele že 85 % svetovne populacije

Raziskava revije Nature Climate Change je ugotovila, da podnebne spremembe vplivajo na ljudi po celem svetu. Te so prizadele 85 % svetovne populacije.

Posledice zaradi omejenega števila raziskav še niso v celoti znane. Vemo pa, da bodo najhujše posledice trpele revnejše države, čeprav so bogatejše odgovorne za večino onesnaženosti. Rezultati razkrivajo, da so vplivi v revnejših državah dvakrat močnejši kot v bogatejših.

Prihodnost je težko napovedati zaradi neskladij po svetu. Večina raziskav je bila izvedena v Evropi in Severni Ameriki, zato nimamo dovolj podatkov glede Afrike in Južne Amerike. Posledica teh neskladij so vrzeli, zaradi katerih se najbolj ogrožene države ne morejo pripraviti na posledice podnebnih sprememb.

Raziskave so ugotovile, da bo prišlo do različnih vedenjskih sprememb. Na primer, potrebe po spremembi habitata različnih živalskih vrst. Tako bodo programi ponovne pogozditve vedno pomembnejši. Gozdovi mangrove lahko skladiščijo štirikrat več ogljika od drugih tropskih gozdov. Vendar ravno njim grozijo dvigi morske gladine.

Glede na hude podnebne spremembe, ki jih čutimo že na svetovnem nivoju, je potreba po prenehanju deforestacije vedno večja.

Prejšnji članekKino se vrača v Novo mesto!
Naslednji članekMednarodni dan študentov: Poziv k izboljšanju položaja študentov

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.