»Za globalno segrevanje je krivo sonce in ne CO2«

The concept of environmentally friendly production. A pond shaped like a factory in the middle of a lush forest. 3d rendering.
Foto: Petmal iz iStock

Geolog Dr Roger Higgs trdi, da je za onesnaževanje Zemlje pravzaprav krivo sonce. Ogljikov dioksid po njegovem mnenju sploh ni problematičen. Preberi si 10 od njegovih 29 argumentov.

 1. Raziskave globalnega segrevanja trajajo zadnjih 150 let, Zemlja pa ima 4,5 milijarde let. Geologi vedo, da se je Zemlja ves ta čas segrevala in ohlajala. Podnebne spremembe so torej nekaj povsem običajnega.
 2. Napake so v merjenju. Po napovedih se je segrevanje izkazalo za od 2 do 3 stopinje Celzija previsoko. Wikipedia (2019) priznava: »Vsak model simulira na osnovi različnih ugibanj o procesih, ki jih znanstveniki še ne razumejo dovolj dobro.« Modeli pogosto prezrejo sončeva nihanja in več desetletne premore med njimi ter povezana segrevanja in hlajenja.
 3. V 75 odstotkih v zadnjih 550 milijonih letih je ogljikov dioksid bil od 2 do 15-krat višji kot sedaj. Pri evoluciji ogljikov dioksid omogoča rastlinsko fotosintezo.
 4. Če bi ljudje ustavili rast fosilnih goriv, bi se ogljikov dioksid kmalu stabiliziral
  Ecological catastrophy
  Foto: Максим Шмаков iz iStock

  na ravnotežno vrednost.

 5. Segrevanje Zemlje je doseglo vrhunec februarja 2016. Od takrat se Zemlja počasi ohlaja.
 6. Med 8000 in 2000 leti pred našim štetjem je bilo Zemljino ozračje včasih toplejše kot zdaj. Potem je prišla ledena doba.
 7. Skupni dvig temperature in ogljikovega dioksida je lažna korelacija, ki je polna napak. Podjetje IPCC pri merjenju dela ogromne napake.
 8. Že v začetku industrijske revolucije se je Zemlja začela segrevati, vendar se je v treh letih po njej tudi nazaj ohladila.
 9. Sonce segreva oceane, ti pa grejejo zrak
  Factory pipe polluting air, environmental problems, ecology theme
  Foto: tatisol iz iStock

  in ne obratno. Raziskovalci so pokazali, da majhne spremembe temperature morske gladine pred dvema mesecema ustrezajo ustreznim spremembam takratne temperature zraka.

 10. Zemljina atmosfera se bo segrevala vse do leta 2075. Nato pa se bo začelo hlajenje in trajalo vsaj 28 let.

Mogoče bomo po letu 2075 tudi mi in naši potomci iskali lešnike v ledeni dobi, če se bo Zemlja zelo ohladila.

Ice Age GIF

VIRELECTROVERSE
Prejšnji članekStrateške igre za PC, ki jih ne bomo nikoli pozabili
Naslednji članekKitajska prepovedala uživanje prosto živečih živali

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.