Strateške igre za PC, ki jih ne bomo nikoli pozabili

Young Asian Handsome Pro Gamer Playing in Online Cyber Sport Game at home
Foto: RyanKing999 iz iStock

Strateških iger je preveč, da bi jih sploh lahko prešteli. Kateri pa so tisti predstavniki, ki so pripomogli k tej veji iger in si jih bomo zapomnili za vse večne čase? Vse od vojskovanja v svetovnih vojnah ali v vesolju. Futurizem ali pa zgodovina. Nekaj iger je, ki so pomagale strategijam, da so našle svoje mesto na milijone računalnikih.

Command & Conquer: Red Alert 2

Verjetno najbolj poznana strateška igra vseh časov. Čeprav ima franšiza C&C pod svojim okriljem več različnih iger, je prav Red Alert 2 tista, ki jo je postavila v hall of fame iger.

StarCraft

Igra postavljena na začetek 26. stoletja, natančneje v sektor Koprulu. Med poznavalci uživa poseben status, saj je ena izmed najbolj zaslužnih, da je strategija zaslovela tudi v video igrah.

Warcraft

Igra, ki je studio Blizzard povzdignila čisto pod vrh najboljših ustvarjalcev iger. Zgodba o orkih in ljudeh je zaživela ne samo v igrah, ampak je postala kulturni fenomen. Vse to zaradi čudovite strateške igre.

Rome: Total War

Rimski imperij, katerega vodja si lahko ti. Postani vodja tisoče legij in osvajaj svet. Ena najboljših strateških iger, ki še vedno navdušuje svoje oboževalce. Še dolgo jih bo.

Hearts of Iron IV

Prevzemi katero koli državo na svetu in z njo zmagaj v drugi svetovni vojni. Postani nacistična Amerika ali pa demokratična Rusija. Možnosti je nešteto, kar pomeni, da lahko igro igraš v neskončnost.

Civilization VI

Razvij svojo civilizacijo. Način, kako do tega prideš, res ni pomemben. Lahko si dobrosrčen voditelj ali pa krvoločni diktator. Razvij civilizacijo iz majhnega plemena v svetovno velesilo.

Total War: Warhammer

Namizna igra Warhammer, ampak na računalniku. Orki, nesmrtni, ljudje in ostala ljudstva so lahko pod tvojim nadzorom. Igra vzame vse najboljše iz namizne igre in nam ponudi čudovit fantazijski pogled na strategijo.

Impossible Creatures

Tiger z glavo morskega psa, ki povrh tega še leti. Sliši se noro, ampak ne v tej igri. Impossible Creatures je igra, kjer lahko svoja bitja ustvarjaš čisto po svoje. Njen namen je premagovanje nasprotnikov in gensko spreminjanje živali.

Star Trek: Armada

Kdo ne pozna Star trek oziroma Zvezdnih stez? Grajenje svoje flote vesoljskih ladij je le par klikov stran. Začni igrati in zavladaj vesolju.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNajboljši filmi o serijskih morilcih
Naslednji članek»Za globalno segrevanje je krivo sonce in ne CO2«

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.