Najboljši filmi o serijskih morilcih

Serijski morilci so v resničnem življenju ponavadi osebe, ki se zlijejo z okolico. V filmih pa je zgodba velikokrat zelo drugačna. Če bi videl to osebo, ne bi veliko mislil, preden bi izginil izpred njegovih oči. Vsi smo v življenju kdaj gledali film, ki nam je nagnal strah v kosti. Zato smo zate zbrali nekaj filmov, ki ti bodo eden po eden skrajšali spanec.

Sedem

Detektiv uvaja novinca, skupaj pa naletita na serijo umorov, ki jih povezujejo smrtni grehi žrtev. Sedem grehov in prav toliko žrtev. Eden najboljših koncev v zgodovini filma in ena najboljših vlog v karieri, s strani vseh igralcev v filmu.

Se7en (1995) Official Trailer - Brad Pitt, Morgan Freeman Movie HD

Ko jagenjčki obmolknejo

Clarice Starling, ena najboljših študentk Akademije FBI, ki si je z bistroumnimi analizami serijskih morilcev priborila status strokovnjakinje na tem področju. FBI jo zato povabi k raziskovanju primera izprijenega morilca z vzdevkom Buffalo Bill. Toda ta primer lahko pomaga razjasniti tudi briljantni psihiater dr. Hannibal Lecter, ki je obenem tudi nasilni psihopat in kanibal, hermetično zaprt in posebej varovan.

The Silence of the Lambs Official Trailer #1 - Anthony Hopkins Movie (1991) HD

Psiho

Pogrešajo žensko, ki so jo nazadnje videli v zloglasnem puščavskem motelu Bates. Njena sestra s fantom obišče motel, ki ga vodi samotar, obseden s svojo pokojno materjo; oblači njene obleke in prevzema njeno identiteto.

Psycho Official Trailer 1960 HD

Parfum

Jean-Baptiste nima lastnih vonjav, a ga je narava v zameno obdarila z izjemnimi vohalnimi sposobnostmi. V iskanju popolnega vonja prestopi mejo razsodnosti in prične ubijati mladenke. A ker njihovega vonja ne zna shraniti, poišče pomoč pri priznanem izdelovalcu parfumov Baldiniju.

Perfume: The Story of a Murderer (2006) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Ameriški psiho

Patrick Bateman je navidezno popoln, tako kot vsi iz njegove družbe. Obupno se trudi, da bi bil del družbe. A bolj kot se trudi biti enak ostalim, bolj brez obraza postaja in manj nadzora ima nad svojimi grozljivimi potrebami.

American Psycho - Trailer

Spomini na umor

Leta 1986 se detektiva ukvarjata s primerom umora punce, ki je bila posiljena in zadušena. Detektiva s svojimi primitivnimi primeri ne dosežeta čisto nič, zato jima na pomoč priskoči detektiv iz drugega mesta. Umori pa se med tem stopnjujejo.

Pošast

Charlize Theron igra v tej pretresljivi drami, posneti po resničnih dogodkih, Aileen Wuornos, prvo serijsko morilko v Združenih državah. Ko jo neka stranka okrutno posili, ga v samoobrambi ustreli. Toda to je šele prvi od mnogih umorov, ki jih je med letoma 1989 in 1990 zagrešila Aileen Wuornos in si z njimi prislužila vzdevek Pošast.

MONSTER - Trailer ( 2003 )

Zodiak

Robert je navadni prodajalec stripov, ki se mu življenje spremeni, ko se v mestu pojavi skrivnostni morilec. Ta pri vsaki žrtvi pusti nenavadno sporočilo, ki ga nihče ne more razvozlati. Toda Robert je že od nekdaj reševal podobne uganke, zato razreši šifro in kmalu postane povsem obseden s primerom. Da stvar ni zgolj zabavna igra, Robertu postane jasno, ko Zodiak, kot se morilec imenuje, z njim vzpostavi neposreden stik.

Čista zloba

Film o Tedu Bundyu, najbolj znanemu serijskemu morilcu na svetu. Film je predstavljen iz perspektive Bundyjeve dolgoletne punce Liz, ki je več let zanikala obtožbe proti Bundyju, vendar ga je končno predala policiji.

EXTREMELY WICKED, SHOCKINGLY EVIL AND VILE Official Trailer (2019) Zac Efron, Lily Collins Movie HD

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKVIZ: Kako dobro poznaš filme Vojna Zvezd?
Naslednji članekStrateške igre za PC, ki jih ne bomo nikoli pozabili

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.