Sponzorirano

»Za globalno segrevanje je krivo sonce in ne CO2«

Segrevanje planeta (prej in zdaj)
Sponzorirano

Geolog Dr Roger Higgs trdi, da je za onesnaževanje Zemlje pravzaprav krivo sonce. Ogljikov dioksid po njegovem mnenju sploh ni problematičen. Preberi si 10 od njegovih 29 argumentov.

 1. Raziskave globalnega segrevanja trajajo zadnjih 150 let, Zemlja pa ima 4,5 milijarde let. Geologi vedo, da se je Zemlja ves ta čas segrevala in ohlajala. Podnebne spremembe so torej nekaj povsem običajnega.
 2. Napake so v merjenju. Po napovedih se je segrevanje izkazalo za od 2 do 3 stopinje Celzija previsoko. Wikipedia (2019) priznava: »Vsak model simulira na osnovi različnih ugibanj o procesih, ki jih znanstveniki še ne razumejo dovolj dobro.« Modeli pogosto prezrejo sončeva nihanja in več desetletne premore med njimi ter povezana segrevanja in hlajenja.
 3. V 75 odstotkih v zadnjih 550 milijonih letih je ogljikov dioksid bil od 2 do 15-krat višji kot sedaj. Pri evoluciji ogljikov dioksid omogoča rastlinsko fotosintezo.
 4. Če bi ljudje ustavili rast fosilnih goriv, bi se ogljikov dioksid kmalu stabiliziral na ravnotežno vrednost.
  Problem so fosilna goriva.
 5. Segrevanje Zemlje je doseglo vrhunec februarja 2016. Od takrat se Zemlja počasi ohlaja.
 6. Med 8000 in 2000 leti pred našim štetjem je bilo Zemljino ozračje včasih toplejše kot zdaj. Potem je prišla ledena doba.
 7. Skupni dvig temperature in ogljikovega dioksida je lažna korelacija, ki je polna napak. Podjetje IPCC pri merjenju dela ogromne napake.
 8. Že v začetku industrijske revolucije se je Zemlja začela segrevati, vendar se je v treh letih po njej tudi nazaj ohladila.
 9. Sonce segreva oceane, ti pa grejejo zrak in ne obratno. Raziskovalci so pokazali, da majhne spremembe temperature morske gladine pred dvema mesecema ustrezajo ustreznim spremembam takratne temperature zraka.
  Zrak se segreva, ker se segrevajo oceani.
 10. Zemljina atmosfera se bo segrevala vse do leta 2075. Nato pa se bo začelo hlajenje in trajalo vsaj 28 let.

Mogoče bomo po letu 2075 tudi mi in naši potomci iskali lešnike v ledeni dobi, če se bo Zemlja zelo ohladila.

Sponzorirano


NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version