Sponzorirano

4 fantje in Bajkalsko jezero

Kampiranje pod zvezdnatim nebom. foto. SLOWenc
Kampiranje pod zvezdnatim nebom. foto. SLOWenc
Sponzorirano

Fantje so 32. dan njihove poti z vlakom odšli proti mestecu Ulan Ude, odkoder se bodo odpravili do ciljne destinacije. Ob vstopu na vlak so presenečeno ugotovili, da je vlak izredno zaseden, ima neudobne postelje in malo prostora. A ga večina Rusov še vedno redno uporablja za potovanja iz mesta v mesto, saj predstavlja najcenejši prevoz po državi. Na vlaku so spoznali štiri mlade fante, ki se s transibirsko železnico vozijo na delo na vzhod Rusije. Trije od njih delajo za transibirsko železnico in tja odhajajo za 2 meseca, četrti pa dela na odprtem Rudniku in bo tam ostal kar celih 6 mesecev. Povedo jim, da pozimi temperatura lahko pade tudi pod -60 stopinj.

Dve noči so na to preživeli na vlaku in prispeli v mestece Ulan Ude, odkoder se bodo nato odpravili proti Monogliji. Po izkrcavanju so se natovorjeni s svojo prtljago še sprehodili do hostla, naslednji dan pa jih je čakal lov za renta carjem.

Bajkalsko jezero je najstarejše, največje in najgloblje sladkovodno jezero. foto: SLOWenc

Najgloblje jezero na svetu.

Dan po tem, ko so prispeli v mestece Ulan Ude in noč preživeli v hostlu, so se takoj zjutraj odpravili iskat avto, s katerim se bodo odpravili proti Monogliji. Naleteli so na težavo, saj večina ponudnikov ne želi dati avtomobila do Mongolije, saj je preveč dela s papirologijo. Po polurnem iskanju so končno naleteli na nekoga, ki jim je pomagal, ampak avto naj bi dobili šele čez tri dni. Ker je to najboljša rešitev, avto rezervirajo. Razmišljajo sicer tudi v vožnji z avtobusom, a so ti rezervirani za nekaj dni naprej. Toda pojavi se vprašanje, kaj naj počnejo še naslednji dve noči. Odločijo se za ogled Bajkalskega jezera. Je najgloblje jezero na svetu, z največjo zalogo sladke vode. Odločijo se za rentanje avtomobila, ki ima sicer volan na desni strani, gume pa so katastrofalne. Takoj, ko se odpeljejo na pot proti jezeru, se avto začne čudno guncati. Ustavijo se in za vsak slučaj raje preverijo, kaj se dogaja. Fantje ugotovijo, da gume niso le izrabljenje, ampak so neenakomerno zribane in to trese celoten avto. Z upanjem, da avto do Mongolije ne bo tako slab, se odpravijo do jezera, kjer si postavijo šotore. Na tej strani kar nekaj ljudi kampira več dni, ali pa si privošči samo dnevni piknik. Zvečer s sosedom in njegovim sinom kramljajo ob ognju in čaju, naslednji dan pa poskusijo ujeti kakšno ribo. A na žalost nihče nima velik sreče z ulovom, voda pa je tudi skorajda premrzla za kopanje. Zato se prepustijo sončnim žarkom, prespijo še eno noč ob jezeru, zjutraj pa nazaj po avto in v Monogolijo, ki se je že zelo veselijo.

Če vas zanima, kaj se dogaja s fanti, pojdite na facebook stran SLOWenec- PO PAMET ali pa spoznajte društvo SLOWenc v našem članku.

PODPRI PROJEKT SLOWENC – PO PAMET.  POŠLJI SMS POPAMET5 NA 1919 IN DONIRAJ 5€ ZA ZAVOD VOZIM.

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version