sreda, 23 septembra, 2020
Doma Izpostavljeno Po pamet Nadaljevanje vožnje po Turčiji in prevrnjeno vozilo

Nadaljevanje vožnje po Turčiji in prevrnjeno vozilo

David, Tilen, Rok in Uroš so na poti do Mongolije. Star Subaru še vedno dela brez večjih težav, tudi fantje pa se dobro držijo. Dogodivščin na poti jim ne zmanjka, spoznali so že veliko zanimivih ljudi in marsikaj opazili tudi na cestah.

Prejšnje poročanje smo zaključili z nočjo, prespano v trafiki. Fantje so sporočili, da je bila ponedeljkova noč mirna, saj so jim prijazni Turki iz trafike postavili stražo. 😉 Eden od zaposlenih naj bi ostal v trafiki celo noč in pazil na njih.

Celo dopoldne so od kraja Sapanca pa do Baluja iskali internet, da bi v Slovenijo poslali video prvega dne na poti. Prejšnji večer naj bi ga Tilen dolgo v noč montiral, saj so morali pregledati veliko posnetega materiala. Do brezžičnega internet so potem prišli ob kosilu v turški restavraciji v Baluju. Težavo so imeli tudi z lokalno SIM kartico, saj je bila zelo draga.

Čaj ob avtovcesti. foto: SLOWenc
Čaj ob avtocesti. foto: SLOWenc

Potem so se odpravili naprej na pot. Ob avtocesti so se ustavili na čaju, želeli so tudi preizkusiti pečeno koruzo, vendar jo je na njihovo žalost zmanjkalo. Dan so zaključili na lepem mestu z razgledom, blizu vasice Sarajçik. Po 462-ih prevoženih kilometrih so vsi zelo hitro pospali.

Sredo preživeli na prelazu in naleteli na prevrnjeno vozilo

Peti dan so začeli že zelo zgodaj in delovno. Potrebno je bilo pospraviti avto, saj je bila, po besedah fantov, »roba razmetana po celem avtu«. Ob zajtrku so ugotovili, da so lokali ob magistralnih cestah mnogo dražji in da bodo morali paziti, da večinoma nakupujejo v mestecih.

Za kosilo so se ustavili v vasici Resadye, kjer so pojedli okusen kebab in baklavo s sladoledom. Potem so nadaljevali pot čez prvi malo višji prelaz, imenovan Sakaltutan geçidi (2160 m). Na poti na prelaz so naleteli na kmeta, ki je ostal na sredi ceste s prevernjenim vozom, polnim bal. Prijazni fantje so mu seveda pomagali naložiti bale nazaj na voz, da se je lahko umaknil s ceste.

Današnjo noč bodo preživeli ob akumulacijskem jezeru blizu mesteca Tercan. Takoj zjutraj pa nadaljujejo mimo Erzuruma v Iran, v upanju, da na meji ne bo zastojev.

Na student.si jim želimo mirno noč in hiter prehod čez mejo v Iran!

Spremljaj Facebook SLOWenc – Po pamet, popamet.si in točno lokacijo ekipe SLOWenc!

PODPRI PROJEKT slowenc – po pamet. pOŠLJI SMS POPAMET5 NA 1919 IN DONIRAJ 5€ ZA ZAVOD VOZIM.

Bodi prvi in oceni prispevek: 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo, vnesite svoje ime tukaj
Prosim vnesite svoj komentar!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

29,206FansLike
2,196FollowersFollow
2,640FollowersFollow
1,679FollowersFollow

Najbolj priljubljeno

HDC.Together 2020: Dve novi stilski in zmogljivi pametni uri Huawei

Pametno uro Huawei Watch GT 2 Pro odlikuje premijska oblika ter izpopolnjene funkcije beleženja telesne dejavnosti in zdravja, zato je idealna za mestne avanturiste....

Majhna država, vrhunski športniki: ob dnevu slovenskega športa

Danes, 23. septembra 2020, praznujemo prav poseben dan: nov državni praznik, dan slovenskega športa. Da si Slovenci zaslužimo ta dan, potrjujejo ne le številni...

Študent priporoča: top zgodovinski romani založbe Morfem

Jesen je čas za debele knjige in potovanja v preteklost. Nič čudnega, da v tem obdobju najraje posegamo po zgodovinskih romanih, ki nam pokažejo...

Ali mečeš račune v papirnate odpadke? Lahko te doleti kazen!

Računi, ki jih dobimo v trgovini, ne spadajo med papir. Zakaj ne in kam sploh spadajo? Ob vsakem obisku trgovine in posledičnem nakupu dobimo...