FOTO TEDNA: Randevu slovenskega vodilnega dvojca

Delovno kosilo predsednika vlade in predsednice republike
Delovno kosilo predsednika vlade in predsednice republike Foto: on gov

Fotografija tedna bi lahko bila športno obarvana, a se izključitev Luke Dončića ne zdi ravno najlepši trenutek tega tedna. Tako se je za fotografijo ponudil kar vodilni dvojec slovenske države, ki se je sestal na novem delovnem kosilu, ki so postali stalnica leta 2023.

Delovno kosilo predsednika vlade in predsednice države

Predsednica RS Nataša Pirc Musar
Predsednica RS Nataša Pirc Musar Foto: on gov

Predsednik vlade dr. Robert Golob in predsednica države dr. Nataša Pirc Musar sta se prvič letos sestala 12. januarja, ko sta oba prepoznala pomen odkritega in rednega dialoga za okrepljeno sodelovanje med institucijama v prihodnje. Takrat je bilo iz kabineta predsednika vlade poslano sporočilo javnost, da »neposreden in stalni dialog med najvišjimi nosilci državnih funkcij lahko pripomore k iskanju rešitev za boljšo prihodnost in utrjuje pravo mesto politike v družbi.«

Dvojec se je zavezal k tvornemu sodelovanje tako pri domačih zadevah kot pri usklajevanju mednarodnih aktivnosti v dobro Republike Slovenije.

Do tega trenutka sta se sestala še nekajkrat, vsakič pa je bilo srečanje ovekovečeno tudi s fotografijami, saj smo se od preteklega predsednika RS naučili, da ni boljšega orodja od odlične publicitete.

Odpravljanje posledic po katastrofalni ujmi

O čem točno je tekel pogovor ne vemo, so pa pri kabinetu ponudili širši sklop tematik, ki je zajemal aktualne razmere v državi, predvsem odpravljanje posledic po katastrofalni ujmi, ki je prizadela Slovenijo. Predsednik vlade je predsednici Pirc Musar predstavil potek sanacijskih aktivnosti in izzive s katerimi se srečujejo na terenu. Predsednica republike podpira aktivnosti vlade pri soočanju s posledicami ujme. Spomnimo, da sta na julijskem delovnem kosilu spregovorila o prestrukturiranju slovenskega zdravstva.

Predsednik vlade RS dr. Robert Golob
Predsednik vlade RS dr. Robert Golob Foto: on gov

Očitki, ki so odmevali ob njunem prvem kosilcu z začetka leta, so več kot očitno izginili. Prav tako pa ni več zaslediti nasprotij pri določenih segmentih vladanja, ki so bili očitni za čas volilnih kampanj obeh strani kosila. Tako se lahko za dobro razumevanje obeh vodij naše države očitno zahvalimo dobri hrani, ki je v Sloveniji res ne manjka.

Za konec pa ni niti sluha ne duha o kakšnih teorijah zarote, ki bi jih tako srečanje oziroma bolje rečeno jih je tako srečanje vzbudilo ob prvem snidenju januarja. Takrat je bilo zaslediti omembo globoke države, usklajevanju zgodb in laži ter nekaterih drugih elementih. Seveda pa je za to še čas.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKaj je kratkoročni spomin?
Naslednji članek9 čudnih stvari, ki smo jih poslali v vesolje

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.