Nov enkratni dodatek za najbolj ranljive in odlična novica za najstarejše

Retired elderly woman holding Euro banknotes money and worry about monthly expenses and treatment fee payment.
Foto: manassanant pamai iz iStock

Če že nič ne dobijo študenti, se lahko veselimo lepe novice za najranljivejše skupine naše družbe. Upokojenci in prejemniki nadomestil invalidskega zavarovanja se lahko veselijo dveh ukrepov, ki jih je vlada zagotovila z željo po izboljšanju gmotnega položaja najbolj ranljivih. Česa se torej lahko veselijo še v letu 2023?

Pokojnine in nadomestila z 1,8-odstotnim dvigom

Zagotovljena sta dva ukrepa. Prvi 1,8-odstotni dvig pokojnin in nadomestil za november in december letos. »Upokojenke in upokojenci ter prejemniki nadomestil iz invalidskega zavarovanja bodo novembra in decembra letos prejeli za 1,8 odstotka višje pokojnine oziroma nadomestila,« so zapisali v objavi.

Enkratni zimsko letni dodatek v decembru

Potem pa je tu še drugi ukrep o katerem se je veliko govorilo. Ta prinaša enkratni dodatek v obliki zimsko letnega dodatka v višini izplačila 40 odstotkov izplačanega letnega dodatka.

Dodatek bo z namenom blažitve posledic draginje za najranljivejše prebivalce izplačan vsem upokojencem in prejemnikom nadomestil iz invalidskega zavarovanja skupaj z rednimi nakazili pokojnin oziroma nadomestil v decembru 2023.

Urednik portala Student.si

VIRgov.si
Prejšnji članekKar smo izgubile v ognju: srhljivost kratkih zgodb Mariane Enriquez
Naslednji članekOcena filma: Pet noči pri Freddyju

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.