Sponzorirano

Robert Golob nagovoril ljudi: Živali si zaslužijo humanost

Robert Golob
Foto: Vlada RS
Sponzorirano

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je udeležil posveta Za boljšo prihodnost živali v državnem zboru, katerega namen je bilo oblikovanje rešitev za izboljšanje področja varstva in zaščite živali.

Novi zakonski predlogi za izboljšanje položaja živali

Golob je poudaril, da si vse živali zaslužijo humanost in napovedal pripravo novih zakonskih predlogov, ki bodo izboljšali njihov položaj. Meni, da je ključno spremeniti odnos ljudi do živali.

»Humanost je beseda, ki definira nas, ljudi. Pri nas se vse začne. In to je točka, ki jo bomo morali nasloviti, če želimo zaščito živali tudi dejansko izvajati. Ne samo na papirju, ampak tudi v življenju,« je v nagovoru na posvetu poudaril premier.

Kot je dejal, so trenutno v koalicijskem usklajevanju novi predlogi zakonov, premier pa pričakuje široko podporo predlaganim rešitvam, kot so ustanovitev centralnega zavetišča za živali, zavetišče za rejne živali, vzpostavitev učinkovite živalske policije in drugo.

Foto: GlobalP iz iStock

Koalicija je povečani zaščiti živali izrazito naklonjena. Za neprecenljivo vlogo pri varstvu pravic teh živih bitij se je premier zahvalil civilni družbi in nevladnim organizacijam.

Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version