Robert Golob predstavil odločitev, ki bo odmevala

Robert Golob predstavil odločitev vlade, da prizna palestinsko državo
Robert Golob predstavil odločitev vlade, da prizna palestinsko državo

Slovenske prebivalce deli marsikaj, zdaj pa se zdi, da s(m)o dobili še en razlog, če na situacijo pogledamo realistično. Na včerajšnji seji je Vlada odločila, da začne postopek za priznanje Palestine kot neodvisne in suverene države.

Priznanje Palestine kot neodvisne in suverene države

»Grozote, ki smo jim vsak dan priče iz Gaze so nedopustne in se morajo končati. Vsa dejanja te vlade, vključno z današnjim sklepom o začetku postopka o priznanju Palestine, so usmerjena prav v to. Kako čimprej končati z grozotami v Gazi in s tem olajšati trpljenje palestinskega ljudstva,« je povedal predsednik vlade dr. Robert Golob.

Današnje dejanje je pod lupo celotnega sveta, je dodal. Pri odločanju so iskali ravnotežje med interesi zahodnega in arabskega sveta ter vseh ostalih držav članic Združenih narodov.

Vlada Republike Slovenije je tako sprejela sklep, v katerem predlaga priznanje neodvisne in suverene države Palestina. Kot so pojasnili, v mejah  iz leta 1967 ali v katerih koli drugih mejah, dogovorjenih med Izraelom in Palestino ob nadaljnjem napredku glede dogovora o premirju v Gazi in izpustitvi talcev ter ob nadaljnjih reformnih prizadevanjih in opolnomočenju palestinske oblasti s ciljem rešitve dveh držav.

Najpozneje do 13. junija 2024 bo Vlada ocenila uresničevanje pričakovanih dejanj iz omenjenega sklepa ter bo v primeru doseženega napredka, predlog za priznanje Palestine kot neodvisne in suverene države posredovala Državnemu zboru.

Urednik portala Student.si

VIRgov.si
Prejšnji članekNa Trgu republike bo zrasel nov spomenik
Naslednji članekKoliko tehtajo planeti našega osončja?
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.