Se vračajo maske? Posvetovalna skupina odgovarja

Detail of face of hispanic man taking off his surgical mask isolated on blue background, he gets rid of the mask astied from the desperate situation of the new normal caused by the coronavirus.
Foto: Andres Barrionuevo Lopez iz iStock

Število okuženih s koronavirusom je v zadnjih nekaj tednih naraslo, zato je Ministrstvo za zdravje pripravilo novinarsko konferenco o aktualnemu dogajanju. Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan in Mario Fafangel sta spregovorila o aktualnem dogajanju obvladovanja COVID-19 in strokovnih priporočilih Posvetovalne skupine za spremljanje gibanja virusa SARS-CoV-2. Povedanega je bilo tudi nekaj o maskah.

Maske so priporočljive in (za zdaj) ne nujne

»Za celotno populacijo so maske priporočljive na vseh javnih zaprtih površinah, kot so javni prevoz, nakupovalni centri in podobno,« je povedal Mario Fafangel, vodja Posvetovalne skupine za spremljanje gibanja koronavirusa. Poudaril je, da posvetovalna skupina priporoča delo na domu vsem ranljivim skupinam in osebam starejšim od 60 let.

Po njegovih besedah so maske skrb zase in skrb za skupnost, saj le skupaj lahko ščitimo zdravstveni sistem in ranljive skupine družbe. »Še posebej pa pozivamo k takojšni uvedbi obveze nošnje mask v zdravstvenih institucijah oziroma zaprtih prostorih zdravstvenih sistemov,« je še povedal.

Mario Fafangel, vodja Posvetovalne skupine
Mario Fafangel, vodja Posvetovalne skupine

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNasin natečaj ultralahke strukturne zasnove
Naslednji članekZakaj moški živijo manj?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.