V predsedniško dirko vstopa tudi Kralj

Janez Cigler Kralj je predsedniški kandidat stranke NSi
Janez Cigler Kralj je predsedniški kandidat stranke NSi Foto: on nsi

V poplavi predsedniških kandidatov za volitve 2022 se je zdaj pojavilo še eno novo ime. Le dan po tem, ko se je stranka Levica odločila, da vstopa v predsedniško dirko, je Slovenijo presekala tudi novica stranke Nova Slovenija. NSi je sporočila, da za predsednika RS predlaga vodjo poslanske skupine NSi Janeza Ciglerja Kralja.

Stranka NSi s svojim predsedniškim kandidatom

Novico o tem je prvi sporočil predsednik NSi Matej Tonin. Že nekaj dni pred tem so se že pojavljale govorice o tem, zdaj pa so potrjene. »Za NSi je danes dober dan. Končali smo dvodnevni posvet, na katerem smo prišli do pomembnih odločitev za prihodnost stranke kot tudi za prihodnost Slovenije. NSi za predsednika RS predlaga vodjo poslanske skupine NSi Janeza Ciglerja Kralja,« je povedal predsednik NSi. K temu je dodal, da so stranko k temu spodbujali tudi volivci: »Da naj gremo v to tekmo s svojim kandidatom so nas spodbujali številni volivci in nas prepričevali, da so v tej tekmi ostali brez izbire.«

Janez Cigler Kralj v vlogo predsednika prinaša človečnost

»Izzivi, ki so pred Slovenijo, zahtevajo kandidate, ki znajo prisluhnit ljudem in so sposobni visoke stopnje empatije. Janez Cigler Kraj to zagotovo zna. Prinaša več človečnosti, upanja in svežine,« je pojasnil Tonin. Dodal je tudi to, da predsedniško kandidaturo Janeza Ciglerja Kralja podpira tudi aktualna Evropska poslanka in nekdanja predsednica NSI Ljudmila Novak.

Slovenija je v zadnjih dneh doživela nekaj izjemnih novic v predsedniški dirki. Najprej je odstopila Marta Kosa, kasneje smo izvedeli, da v dirko vstopa Levica, med vsem tem pa doživljamo poplavo predsedniških kandidatov. Vse skupaj bo še zelo zanimivo.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekOcena filma: Padec
Naslednji članekKisik na Marsu končno resničnost?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.