Levica se podaja v predsedniško dirko

Levica se podaja v predsedniško kandidaturo
Levica se podaja v predsedniško kandidaturo

Parlamentarna stranka Levica se je odločila, da vstopa v predsedniško tekmo. Na ponedeljkovi seji Sveta stranke Levica so sklenili, da bo tudi njihova stranka vstopila v predsedniško tekmo. Zakaj so se odločili tako in kaj to pomeni za obstoječe predsedniške kandidate?

Levica odhaja v predsedniško tekmo

Pred dnevi je Slovenijo presenetila novica o članici stranke Gibanje Svoboda oziroma  odstopu Marte Kos iz predsedniške kandidature. Že pred nekaj tedni so lahko na upravnih enotah po Sloveniji kandidati pričeli z zbiranjem podpisov v podporo. Nekaj dni se pojavlja tudi vprašanje o vstopu stranke NSi v predsedniško dirko preko kandidata Janeza Ciglarja Kralja, a odgovor na to bomo prejeli v naslednjih dneh. Smo pa prejeli novico, da v predsedniško tekmo vstopa Levica.

Levica vstopa v predsedniško tekmo
Levica vstopa v predsedniško tekmo Foto: on levica

»Svet stranke Levica je na včerajšnji seji sklenil, da bo stranka vstopila v predsedniško tekmo. Ocenili smo, da je politični prostor odprt za kandidata ali kandidatko, ki bo zastopal/-a vrednote in glas delovnih ljudi, v času draginje postavil/-a v ospredje socialno pravičnost ter zagovarjal/-a varovanje okolja in jasno mirovniško mednarodno politiko,« so zapisali na svoji spletni strani.

Kot so potrdili, bodo svojega kandidata ali kandidatko predstavili čez dva tedna.

Urednik portala Student.si

VIRlevica
Prejšnji članekAli se je napoved trendov uresničila?
Naslednji članekČe bolje spiš, si bolj zdrav, pravijo znanstveniki

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.