Žan Mahnič: »Dobili smo potrditev o zlizanosti medijev«

Žan Mahnič na novinarski konferenci stranke SDS
Žan Mahnič na novinarski konferenci stranke SDS

Novinarska konferenca stranke SDS je postregla z govorom Žana Mahniča, ki je spregovoril o zahtevi poslanske skupine SDS za širitev preiskvalne komisije glede medijev. Kot je povedal, so v zadnjih tednih prejeli jasno potrditev o zlizanosti medijev. Kaj točno je cilj predloga in kaj pomeni zlizanost medijev?

Žan Mahnič o zlizanosti medijev

»Čez poletje je bilo dokazano tisto, kar smo v Slovenski demokratski stranki že dolga leta trdili, predvsem pa v zadnjem času. In to je zlizanost medijev, mainstream medijev in slovenskih novinarjev, predvsem tistih, ki pokrivajo dnevno politiko, njihovih urednikov in lastnikov, z levo politično opcijo,« je povedal Žan Mahnič na novinarski konferenci.

»Konkretno smo v zadnjih tednih dobili potrditev o zlizanosti medijev s stranko Gibanje Svoboda in vladajočo koalicijo,« je pojasnil Mahnič in dodal, da nihče od treh novinarjev portala Necenzurirano ni ostal brez plačila. Ob tem je namignil na bogate nagrade s strani vlade.

Stranka SDS predlaga širitev preiskovalne komisije

»Predlagamo širitev preiskovalne komisije, ki jo vodi poslanka Mojca Pašek Šetinc, na celotno medijsko shemo, ki jo ima Martin Odlazek, na medijsko skupino Media24 in z njo lastniško oziroma poslovno povezane vse družbe,« je začel naštevati Mahnič ob navedbi predloga za širitev preiskovalne komisije. Predlagal je tudi širitev ustreznosti oziroma neustreznosti zakonodaje, ki ureja področje ustanavljanja, financiranje in lastništvo medijev. Preiskavo želijo s predlogom širiti tudi na Pro Plus in kaj se je dogajalo v Družbi za upravljanje terjatev bank, ali je prišlo do oškodovanja državnega premoženja glede na poslovanje družbe Salomon.

Mahnič je omenil, da je treba pregledati več kot 60 različnih medijev, ki jih obvladuje Martin Odlazek, med dnevnimi časopisi na primer Svet24, Športni dnevnik, Ekipa, dva regionalna tednika, tudi tednik Reporter. Omenil je tudi radijske postaje, kot so Radio 1, Radio Aktual, Radio Salomon, Radio Celje, Radio Krka, Radio Ptuj, in tako dalje.

Poslanec stranke SDS je poudaril, da želi stranka s širitvijo preiskovalne komisije pojasniti in razjasniti vsa dejstva in okoliščine sklepanja oglaševalskih pogodb z izdajatelji omenjenih medijev, ki so jih z njimi ali med seboj sklenile gospodarske družbe Telekom Slovenije, d.d., Pro Plus d.o.o., Petrol, Holding Slovenskih elektrarn d.o.o. oziroma celotna skupina HSE, Slovenske energetska družba, d.d., GEN-I, trgovanje in prodaja električne energije, d.o.o., Sava d.d., Pozavarovalnica Sava d.d., Modra zavarovalnica d.d.

Novinarska konferenca o zahtevi Poslanske skupine SDS za širitev preiskovalne komisije glede medijev

Urednik portala Student.si

VIRsds
Prejšnji članekRevolucija v Novem mestu
Naslednji članekNajdeno najstarejše srce v zgodovini

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.