Žan Mahnič vlado sprašuje, če bo aretirala Vladimirja Putina

Žan Mahnič s poslanskim vprašanjem vladi o Vladimirju Putinu
Žan Mahnič s poslanskim vprašanjem vladi o Vladimirju Putinu Foto: on sds

Poslanci opozicije tu in tam presenetijo s svojimi vprašanji, namenjenimi vladajoči koaliciji. Med najbolj aktualnimi vprašanji se je znašlo tisto, ki ga je na vlado naslovil poslanec stranke SDS, Žan Mahnič. Zanimalo ga je, kako bo vlada RS reagirala ob morebitnem obisku Vladimirja Putina v naši državi.

Poslansko vprašanje Žana Mahniča o ruskem predsedniku

»Ali bo Policija aretirala ruskega predsednika Vladimirja Putina, v kolikor bi prišel v Republiko Slovenijo?« se glasi vprašanje, ki ga je Vladi Republike Slovenije zastavil Žan Mahnič. Kot je pojasnil v poslanskem vprašanju ga to zanima zaradi izdanega pripornega naloga ruskemu predsedniku, ki ga je izdalo Mednarodni kazensko sodišče.

Mednarodno kazensko sodišče ga obtožuje, da je odgovoren za nezakonite deportacije ukrajinskih otrok in njihovo premeščanje v Rusijo. »Sodišče je na spletni strani zapisalo še, da obstajajo utemeljeni razlogi za domnevo, da je ruski predsednik Vladimir Putin individualno kazensko odgovoren za zločine, ki mu jih očitajo – in sicer zaradi svojih »direktnih ravnanj, ki jih je izvajal skupaj z drugimi, oziroma prek drugih« ter zato, ker ni ustrezno nadziral podrejenih, ki so dejanja zagrešili oziroma so dopustili, da je do dejanj prišlo,« je svoje vprašanje podkrepil Žan Mahnič.

Kaj misliš ti, bo oziroma bi Slovenija aretirala ruskega predsednika ali pa je poslansko vprašanje povsem brezpredmetno?

Urednik portala Student.si

Prejšnji članek5 napetih filmov, ki zahtevajo tvojo pozornost
Naslednji članekSlovenske knjižnice se prilagajajo: Izposoja videoiger

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.