5 napetih filmov, ki zahtevajo tvojo pozornost

Filmi, ki zahtevajo tvojo pozornost
Filmi, ki zahtevajo tvojo pozornost

Filmi so pogosto napeti, vsake toliko pa se na pretočnih platformah naseli kakšen, ki je še posebej zanimiv. Gre za filme ob katerih moraš razmišljati in slediti zgodbi, drugače boš pri koncu hitro ugotovil, da nisi bil pozoren. Tokrat smo pobrskali po Netflixovi ponudbi in našli 5 skritih biserov, ki si jih je vredno ogledati.

pozornost

Fractured

Psihološki triler, ki ga je po scenariju Alana B. McElroya (Napačni odcep, Noč čarovnic 4) režiral Brad Anderson (The Machinist). Družinica se ustavi na bencinski črpalki, kjer si šestletna hčerka zlomi roko. Oče Ray (Sam Worthington) hitro odpelje v bolnišnico, kjer pa se začnejo dogajati čudne stvari. Ko odide iz hčerine bolniške sobe nihče v bolnici ne ve, kdo sta njegova žena in hčerka.

FRACTURED | Official Trailer | CAN YOU SOLVE THE MYSTERY? | Netflix

Mirage

Mirage je španska misteriozna drama iz leta 2018. Devetega novembra 1989 se 12-letni Nico snema med igranjem kitare v hiši, kjer živi s svojo mamo Mario. Ko se prične tri dni trajajoča nevihta Nico skozi okno pogleduje k sosedu Angelu Prietu, kjer opazi nekaj nasilnih prizorov. Ko steče v sosednjo hišo tam najde mrtvo Prietovo ženo, Hildo Weiss. V strahu Nico steče iz hiše, kjer ga zbije mimoidoče vozilo. Preskočimo 25 let v prihodnost, ko Vera Roy s svojim možem in hčero na obisk povabi sosede, da bi proslavili svojo selitev v novo hišo. Tako Vera izve, da živi v isti hiši kot mladi Nico. Ko najde stari TV in posnetek mladega Nica, ki igra kitaro, ugotovi, da se lahko z njim tudi pogovarja. Začne se igra za življenje in smrt v misterioznem filmu.

Mirage (2018) - Trailer

Forgotten

Forgotten je južnokorejski triler iz leta 2017. Ko se po dvetnajstih dneh od ugrabitve vrne njegov brat, se Jin-seok poda v iskanje resnice glede ugrabitve, saj se njegov brat zadnjih tednov ne spomni in kar je še bolj pomembno, ne daje občutka, da je ista oseba.

FORGOTTEN 2017 Korean Movie Trailer (Türkçe altyazılı fragman)

The Platform

Platforma je španska družbena srhljivka, kjer so »zaporniki« ujeti v navpičnem zaporu, sestavljenih iz 333 nadstropij, v katerem živita po dve osebi. Vsak dan se po zaporu navzdol spusti platforma s hrano. Vsako nadstropje ima le dve minuti, da poje, kar želi. Nižje kot gre platforma s hrano, manj hrane je. Na začetku leta 2020 je bil to eden najbolj gledanih filmov Netflixa (tudi v Sloveniji).

The Platform | Main Trailer | Netflix

The Call

Južnokorejski The Call oziroma Kol je v resnici predelava britanskega in portoriškega filma The Caller iz leta 2011. Leta 2019 se 28-letna Kim Seo-yeon oglasi na telefon, na drugi strani linije pa je Young-sook, ki je v njeni hiši živela pred dvajsetimi leti. Klic, ki premika meje časa, se izkaže za srhljivo in napeto dogajanje, ki spremeni usodo glavne junakinje. Predstavljaj si film Romanca ob jezeru (The Lake Hose, 2006) le da je to srhljivka s telefoni in ne romantika s pismi.

The Call | Official Trailer | Netflix

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNaprave, ki ti pomagajo spati in izboljšajo spanec
Naslednji članekŽan Mahnič vlado sprašuje, če bo aretirala Vladimirja Putina
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.