Slovenske knjižnice se prilagajajo: Izposoja videoiger

Izposoja videoiger v Mestni knjižnici in čitalnici Idrija
Izposoja videoiger v Mestni knjižnici in čitalnici Idrija Foto: gleitfrosch on iStock

Knjižnice so kraj, kjer si izposojamo knjige. To je dejstvo in bit celotne ustanove. So prostor sproščenosti in miru, zadnja leta pa se morajo prilagoditi vse bolj tehnološkemu svetu. Zatorej je že več let aktualna izposoja filmov na DVD-jih, glasbenih zgoščenk in e-knjig. Zdaj se izposoji pridružujejo tudi videoigre, ki so vsekakor velik korak k pritegovanju pozornosti mlajše generacije in ljubiteljev videoiger. To je med prvimi v Sloveniji storila Mestna knjižnica in čitalnica Idrija.

Idrijska knjižnica zdaj tudi z izposojo konzolnih iger

Mestna knjižnica in čitalnica Idrija je med prvimi v Sloveniji, ki ponuja izposojo konzolnih iger za PlayStation. »Mestna knjižnica in čitalnica Idrija je bila vedno odprta za uvajanje novih idej in konceptov za svoje uporabnike. Spomnimo se samo Bajtabukev in paketov presenečenja za bralce, ki se želijo na slepo prepustiti priporočilom knjižničarjev. Tokrat je knjižnica postregla z novo zamislijo, ki bo zagotovo pritegnila pozornost strastnih igralcev – možnost izposoje konzolnih iger za Playstation 4,« je ob pridobitvi zapisal Tim Božič, koordinator in organizator filmskega programa Filmskega gledališča Idrija.

Mestna knjižnica in čitalnica Idrija zdaj ponuja tudi izposojo konzolnih iger
Mestna knjižnica in čitalnica Idrija zdaj ponuja tudi izposojo konzolnih iger

 

Kot pravijo pri idrijski knjižnici bo ta inovativna pobuda MKČI postavila med prve javne knjižnice v Sloveniji, ki ponujajo konzolne igre svojim uporabnikom. »Prednosti te pobude so očitne. Ne samo, da privablja nove uporabnike v knjižnico, ampak tudi zagotavlja novo obliko zabave za obstoječe. Poleg tega spodbuja družbeno interakcijo, saj lahko igralci uživajo v igrah s prijatelji ali družino in lahko služi celo kot izobraževalno orodje, saj so nekatere igre zasnovane za učenje o zgodovini, znanosti in drugih predmetih,« so jasni pri knjižnici.

To je odličen pokazatelj prilagoditve knjižnične ustanove vse bolj elektronski in tehnološki publiki. Kaže na to, da so knjižnice pripravljene raziskovati in odkrivati nove načine s katerimi bi privabile in vključile nove uporabnike ter obstoječim ponudile nove izkušnje.

prihodnost

Knjižnice zdaj (že nekaj časa) niso več le kraj za knjige, ampak tudi središče družbenih interakcij in zabave.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekŽan Mahnič vlado sprašuje, če bo aretirala Vladimirja Putina
Naslednji članekKo so v Makedoniji sodili medvedu
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.