Žan Mahnič zahteva, da se »državljane tretjih držav« nemudoma deportira iz Slovenije

Žan Mahnič na vlado naslovil pobudo o deportaciji migrantov
Žan Mahnič na vlado naslovil pobudo o deportaciji migrantov Foto: on sds

Poslanec stranke SDS, Žan Mahnič, ki je v preteklosti že polnil naslovnice časnikov, je poskrbel za novo pobudo. Mahnič je na vlado naslovil pisno poslansko pobudo v zvezi z deportacijo nezakonitih migrantov iz Republike Slovenije. Kaj je zapisal v svoji pobudi, kjer zahteva, da se državljane tretjih držav deportira iz naše dežele?

Deportacija migrantov zaradi kriminala na slovenskem ozemlju

»V Sloveniji smo priča porastu kriminala, ki ga izvajajo ilegalni migranti, ki so v Sloveniji bodisi zaprosili za azil bodisi se ilegalno zadržujejo na njenem ozemlju. Državljani se zaradi njihovih kriminalnih dejanj ne počutijo več varno, kar se odraža tudi v porastu nakupljenih samoobrambnih sredstev,« je uvodoma zapisal Mahnič.

Žan Mahnič na novinarski konferenci stranke SDS
Žan Mahnič na novinarski konferenci stranke SDS

Kot je navedel, že dolgo »opozarjajo pristojne, da ilegalni migranti predstavljajo grožnjo nacionalni varnosti Slovenije, saj so prišli v Evropsko unijo z nameni njene islamizacije in šeriatizacije, česar z zadnjimi protesti v podporo teroristični organizaciji Hamas po celotni Evropski uniji niti ne skrivajo več.«

Pisno pobudo je zaključil z navedkom, da naj se vse državljane tretjih držav v najkrajšem možnem času deportira iz Slovenije. »Dajem pobudo Vladi Republike Slovenije, da se vse državljane tretjih držav, ki so v Slovenijo vstopili z ilegalnim prečkanjem njene kopenske meje iz varnih sosednjih držav – Republike Hrvaške, Republike Italije, Republike Avstrije in Republike Madžarske, in so v Sloveniji bodisi zaprosile za azil bodisi se na njenem ozemlju nahajajo ilegalno, v najkrajšem možnem času deportira iz Republike Slovenije,« je zapisal v pisni pobudi vladi Roberta Goloba.

Žan Mahnič v preteklosti ni skoparil z besedami

V času vlade Janeza Janše so bile besede poslanca Mahniča bolj na udaru, kot so v tem trenutku. V zadnjih mesecih je v javnosti največ pozornosti usmeril v zadevo ceste Gorenja vas – Hotavlje, za katero je med drugim zapisal: »Ob glasovanju o proračunih za leti 2024 in 2025 so poslanci vladajoče koalicije Roberta Goloba (Levica, SD, Svoboda) odvzeli vsa finančna sredstva, ki jih je pred tem zagotovila vlada Janeza Janše za obnovo ceste Gorenja vas – Hotavlje, kjer bi tako morala letos dela že potekati, vendar so z odvzemom finančnih sredstev vse ustavili, še preden se je zares začelo.«

Nazadnje je gostoval v Tarči, kjer je odgovarjal na vprašanje o financiranju politike. Tam sta bili glavni imeni Rok Snežič in Tina Gaber.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekOcena filma: Kaj pa Ester?
Naslednji članekAli ženske res umirajo kasneje kot moški?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.