Štipendije občine Koper: Na voljo štipendije za leto 2023/2024

Štipendije Mestne občine Koper
Štipendije Mestne občine Koper Foto: © Viktor Kintop iz iStock

Mestna občina Koper je z novico razveselila študente in dijake, saj je razpisala štipendije za tekoče študijsko leto 2023/2025 za študente in dijake. Kaj vse moraš vedeti o občinskih štipendijah Koper?

Štipendije Mestne občine Koper za leto 2023/24

Mestna občina Koper je razpisala deset štipendij za študente in dijake za tekoče študijsko leto 2023/24.

Pet štipendij je namenjenih dijakom, pet štipendij pa za študente v Sloveniji ter tujini, od tega največ tri za področje medicine.

Se sprašuješ, če lahko hkrati prejemaš državno in občinsko štipendijo? Seveda lahko, saj to omogoča odlok o štipendiranju.

Štipendije Mestne občine Koper za študente

  • Štipendije za študente bodo podeljene za področje izobraževanje učiteljev brez predmetne specializacije, umetnosti, naravoslovja, matematike, statistike, informacijskih in komunikacijskih tehnologij, tehnike, proizvodne tehnologije, gradbeništva, kmetijstva, gozdarstva, ribištva, veterine, zdravstva in socialne varnosti.

Višina mesečne štipendije za študente v Sloveniji znaša 220 evrov, za tiste v tujini pa 350 evrov.

Študenti so do štipendije upravičeni, če povprečna ocena vseh številčno ocenjenih predmetov oziroma opravljenih izpitov predhodnega leta dosega 4,30 za študente prvih letnikov, oziroma 8,50 za študente višjih letnikov.

Izjemoma se lahko dodeli štipendija tudi študentom, ki ne izpolnjujejo navedenih pogojev, če imajo izjemne dosežke v evropskem ali svetovnem merilu v zadnjih dveh letih glede na študijsko leto, za katero uveljavljajo pravico do štipendije.

Aerial View of Koper Town in Slovenia and Koper Port.
Foto: merc67 iz iStock

Štipendije Mestne občine Koper za dijake

  • Štipendije za dijake bodo podeljene za področje informacijske in komunikacijske tehnologije, tehnike, proizvodne tehnologije in gradbeništva, kmetijstva, gozdarstva, ribištva in veterinarstva, zdravstva in socialne varnosti, gostinstva in turizma, športa, osebnih storitev in drugo.

Višina mesečne štipendije za dijake v Sloveniji je 110 evrov, za tiste v tujini pa 180 evrov.

Pravico do štipendije lahko uveljavljajo dijaki od vključno drugega letnika naprej, pogoj je, da ti ob vpisu v drugi letnik niso starejši od 18 let in njihova povprečna ocena (za vse številčno ocenjene predmete) v preteklem šolskem letu ni nižja od štiri.

2023 numbers on a calculator and euros banknotes, new year finance, money inflation and budget concept
Foto: Delpixart iz iStock

Rok za prijavo, pogoji in dodatne informacije

Rok za prijavo je petek, 24. november 2023.

Pogoj za pridobitev štipendije je tudi dohodkovni cenzus, in sicer mesečni bruto dohodek na družinskega člana v preteklem letu ne sme presegati 1.600 evrov.

Vse dodatne pogoje in informacije pa najdeš na spletni strani Javnega razpisa za dodelitev štipendij dijakom in študentom za šolsko oziroma študijsko leto 2023/2024.

Urednik portala Student.si

VIRJavni razpis za dodelitev štipendij dijakom in študentom za šolsko oziroma študijsko leto 2023/2024
Prejšnji članekVsi spadamo v enega izmed 16 osebnostnih tipov, najdeš svojega?
Naslednji članekFjällräven razkriva: Boji proti škodljivim PVC kemikalijam še trajajo

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.