Ideje za trajnostna božična darila

V zadnjem letu je bilo veliko govora o trajnostnih produktih in o bolj trajnostnem načinu življenja. A veliko ljudi na svoje zaobljube pozabi, ko pride do kupovanja božičnih daril in prednovoletne nakupovalne mrzlice. Torej, kaj podariti brez slabe vesti?

Izkušnja

Izlet, potovanje, film, bon za sobo pobega, bon za večerjo ali razvajanje … vse to so super ideje, ki jih lahko podariš nekomu, brez da bi se moral odreči svojim zaobljubam. Velikokrat ljudje ne potrebujemo materialnih stvari, zato je izkušnja najlepše darilo, ki ga lahko podariš.

Lonček za kavo za na pot ali steklenica

Poznaš nekoga, ki vedno sproti kupuje vodo v plastenkah? Podari mu steklenico ali flaško iz nerjavečega jekla z lepim vzorcem. Če pa je tvoj prijatelj kavoholik, mu podari lonček za na pot, ki ga bo imel vedno pri sebi.

reusable coffee cup

Rastline

Rastline so odličen dodatek za v študentsko sobo ali stanovanje. In odlično darilo za vsakega ljubitelja rož. Tako boš razveselil prijatelja, ki se bo nate spomnil vedno, ko bo pogledal v sobo.

Rastline na okenski polici.

Lokalno

Če pa vztrajaš pri podarjanju stvari, zavij v trgovinico slovenskih proizvajalcev in tam poišči nekaj za prijatelja. Z nakupom pri malih slovenskih proizvajalcih boš podpiral lokalno ter malim podjetjem pomagal pri uspehu.

DIY

Še vedno pa lahko doma ustvariš darila in jih podariš prijateljem in najbližjim. Tako bodo vedeli, da so iz srca in plod premišljenega truda. Katera darila lahko ustvariš doma, si lahko ogledaš v prispevku o DIY darilih.

bath bombica

Prijetno nakupovanje (in ustvarjanje) ti želim!

Prejšnji članekMednarodna okoljska konferenca ZN v Madridu ne prinaša vidnih rešitev
Naslednji članekAli si že okrasil stanovanje?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.