Kolesarji, boste sprejeli izziv, ki je preplavil Slovenijo?

Polni zagona, kolesarski izziv v Sloveniji
Polni zagona, kolesarski izziv v Sloveniji Foto: on polni zagona

Do 26. maja poteka izziv Polni zagona kolesarimo v službo. V tem času se lahko tudi sam pridružiš pobudi, prejmeš koristne nasvete o kolesarjenju, se povežeš z drugimi kolesarji in prejmeš celo nagrade. S sodelovanjem v izzivu postaneš del družbeno odgovornega gibanja za boljše okolje in zdravje ter prispevaš k ohranjanju okolja za prihajajoče generacije.

Zakaj kolesarjenje v službo?

Kolesarjenje je lahko odlična alternativa uporabi avtomobila kot prevoznega sredstva. Kot veš, avtomobili prispevajo k onesnaževanju okolja, povzročajo pa tudi hrup in prometne zastoje. Ti imajo lahko negativne učinke celo na tvoje zdravje, saj povečajo stres. Po drugi strani s kolesarjenjem v službo poskrbiš tudi za dnevno dozo gibanja in narediš nekaj za svoje zdravje. Hvaležna ti bo tudi denarnica, saj boš prihranil na stroških bencina. Kolesarjenje je zelo trajnostna oblika prevoza, s katero zmanjšaš svoj ogljični odtis in izboljšaš zdravje.

A rear view of a businessman commuter with electric bicycle traveling to work in city. Copy space.
Foto: Halfpoint iz iStock

Kako lahko sodeluješ?

Izzivu se pridružiš z registracijo – tako ustvariš svoj uporabniški račun. V uporabniškem profilu te čaka »kolodar«, tvoj osebni kolesarski koledar. Vsakič, ko se v službo odpraviš s kolesom, lahko vožnjo označiš v »kolodarju«. Če vožnjo po prihodu domov pozabiš označiti, ne skrbi! »Kolodar« namreč omogoča označevanje voženj do sedem dni nazaj. Z vsako označeno vožnjo sodeluješ tudi v tedenskem in glavnem žrebu za nagrade.

Poleg žrebanj dodatne oblike motivacije

Ker je z novo navado najtežje začeti, je izziv namenjen ravno motiviranju posameznikov. Zato boš z vpisovanjem kolesarskih voženj hitro opazil, da lahko pridobiš tudi različne značke:  Petka, za prevoženih 5 km v enem dnevu, Maxi vplivnež, če k izzivu povabiš vsaj 5 prijateljev, KoleCAR 50, če v izzivu prekolesariš 50 km itd. Ustvariš lahko tudi svojo ekipo, v katero dodaš še največ 5 prijateljev. Vsaka ekipa ima lastne števce, ki omogočajo sledenje vašemu napredku.

VIRPolni zagona
Prejšnji članekKako gobe postajajo modni navdih?
Naslednji članekNogometna mrzlica je že tu!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.