S trajnostnimi zaobljubami v leto 2020

Z novim letom je čas tudi za novoletne zaobljube. Leto 2019 je minilo v znamenju varovanja okolja, beseda leta 2019 pa je bila climate emergency. Zato ni nič kaj čudnega, če v novo leto vstopimo s trajnostnimi zaobljubami, ki se jih bomo trudili spoštovati v letu 2020.

Veganuary

Januar lahko začneš z izzivom veganuary, ki je enomesečni veganski izziv. S tem se zavežeš, da boš en mesec jedel vegansko. Znano je, da živinorejska industrija ogromno prispeva k onesnaževanju okolja, zato je to super začetek trajnostnega leta.

Second hand

šoping v hm

Z januarjem pa pridejo tudi razprodaje in v vsej poplavi trgovin se je težko upreti, da ne bi česa kupili. Tekstilna industrija, predvsem pa trgovine s hitro modo, imajo velik vpliv tako na onesnaževanje okolja, kot na izkoriščanje poceni delovne sile in otrok. Zato namesto v Zaro ali Primark, raje prvo zavij v kakšno second hand trgovino.

Zamenjaj plastično vrečko

Kupovanje vrečk na blagajni je lanska moda in zastarelo. Dandanes je kul, če imaš svojo vrečko. In prav je tako. V torbo daj eno vrečko za večkratno uporabo in tako jo boš imel vedno pri roki, ko boš šel po nakupih.

kit ki izpljune plastično vrečko

Izdelki za osebno nego

Prav tako pa so zelo potratni tudi izdelki za osebno nego. Plastično zobno ščetko zamenjaj za bambusovo, šampon za lase zamenjaj s trdim in plastično britvico za jekleno. Če pa si želiš storiti še korak dlje, lahko menstrualne vložke zamenjaš za pralne vložke ali za menstrualno skodelico. Kupuj biorazgradljive vatirane palčke in ne kupuj vlažnih robčkov, raje s seboj nosi razkužilo za roke.

Rešitve za bolj trajnostno prihodnost in leto 2020 so na dlani, na tebi pa je, ali jih boš spoštoval.

Prejšnji članekNova sezona The Crown
Naslednji članekŽenski modni trendi 2020

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.